1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, FUTBOL FEDERASYONU’NUN KARARINI DEĞERLENDİRDİ
DENKTAŞ, FUTBOL FEDERASYONU’NUN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

DENKTAŞ, FUTBOL FEDERASYONU’NUN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve kulüplerin kararını etkileme yönünde bir girişimi olmadığını, sadece doğruları söylediğini ve yaşanacaklar konusunda uyardığını ifade etti.

A+A-

DENKTAŞ, FUTBOL FEDERASYONU’NUN KARARINI DEĞERLENDİRDİ

“KARARINI ETKİLEME YÖNÜNDE BİR GİRİŞİMİM OLMADI”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve kulüplerin kararını etkileme yönünde bir girişimi olmadığını, sadece doğruları söylediğini ve yaşanacaklar konusunda uyardığını açıkladı.

Denktaş, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP ile anlaşmasına değinerek, süreçle ilgili açıklamaların “yaşa ya da kahrol”  söylemiyle olmaması gerektiğini belirtti. Denktaş, siyasi eşitliğe büyük önem veren bir kişi olarak bu ilişkilerin siyasi eşitliğe dayalı olması gereği üzerinde durduğuna işaret etti.

“BUGÜN FEDERASYON BAŞKANIYLA BİRARAYA GELECEĞİM”

Kulüplerle yaptığı görüşmelerde nerelerde hassasiyet gösterdiklerinin altını çizdiklerini kaydeden Denktaş, bugün de Federasyon başkanıyla bir araya geleceğini söyledi. Kararı etkileme yönünde bir girişimi olmadığını, metindeki siyasi yaklaşım eksikliğine dikkat çekmeyi amaçladığını kaydeden Denktaş, tutumunda bir değişiklik olmadığını kaydetti. Denktaş, metindeki eksiklikler giderilip, “eşitlik”in gözetildiği bir metnin genel kuruldan geçmesi halinde kendisinin de bundan mutluluk duyacağını söyledi.

Denktaş, hükümet ortaklarında yaklaşım farklılıkları olabileceğini ancak bu konuda Dışişleri Bakanlığı ile farklı bir yaklaşım içinde olmadığını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu daha sonra bugünkü çalışmasını tamamladı. Genel Kurul 5 Aralık Perşembe günü yeniden toplanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.