1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ GİTAR ÇALDI, ŞARKI SÖYLEDİ...
DENKTAŞ GİTAR ÇALDI, ŞARKI SÖYLEDİ...

DENKTAŞ GİTAR ÇALDI, ŞARKI SÖYLEDİ...

“Alashia Bitmeyen Resim” karma sergisi, Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açıldı.

A+A-

SERGİYE SÜRPRİZ AÇILIŞ… DENKTAŞ GİTAR ÇALDI, ŞARKI SÖYLEDİ

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Çevre ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla  daha önce İstanbul ve İzmir’de sanataseverlerin beğenisine sunulan  “Alashia Bitmeyen Resim” karma sergisi, Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda açıldı.

Serginin açılışında bir sürpriz yaşandı. Serginin kuratörlüğünü yapan Sanatçı Ayhatun Ateşin, klasik bir sergi açılışı yapmak istemediğini ifade ederek,  Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür  Çevre ve Spor Bakanı  Serdar Denktaş’ı sahneye davet ederek, gitarla şarkı söylemesini rica etti.

Şaşkın bakışlar arasında Ayhatun Ateşin’e “Ciddi misin?” diye soran ve “Evet” yanıtı alan Denktaş, “Ayhatun’un olduğu bir yerde birşeyler çıkar diye düşündüm ama bunu tahmin edemedim” diyerek YDÜ Kültür Kongre Merkezi Müdürü Arif İşgüzar ile birlikte “Köprüden Geçemedim” isimli şarkıyı hem çaldı, hem söyledi.

Alışılmışın dışında şarkıyla açılan ve  Kıbrıs’ın  eski isimlerinden “Alashia” adı verilen   sergi, 1ay süreyle 10.-22.00 saatleri arasında  gezilebilecek.

Sergide, 22 sanatçının Ada’dan beslenerek ortaya çıkardığı resim, heykel, seramik, fotoğraf ve özgün baskı çalışmaları yer alıyor.

“Plastik sanatların bir evrimi, dünün bugüne uzantısı” olarak nitelendirilen sergide Aşık Mene, Ayhatun Ateşin, Emin Çizenel, Emel Samioğlu, Eser Keçeci, Feridun Işıman, Gamze Anıl Baykan, Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Güner Pir, Hikmet Uluçam, İlkay Önsoy, İnci Kansu, İsmet Tatar, Mustafa Öztunç,  Nurtane Karagil, Özden Selenge, Özge Refik Kutsay, Pembe Gaziler,  Pınar Yeşilada, Ruhiye Onurel ve  Şifa Alkapon’un eserleri yer alıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.