1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. DENKTAŞ HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ!
DENKTAŞ HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ!

DENKTAŞ HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ!

DP GENEL BAŞKANI DENKTAŞ’TAN “BAŞBAKANLIK” İDDİALARINA YANIT…

A+A-

“GEÇİCİ BİLE OLSA  BÖYLE BİR GÖREVİ HALK ONAYI OLMAKSIZIN KABUL ETMEM ASLA MÜMKÜN DEĞİL”

“İRSEN KÜÇÜK HÜKÜMETİ İSTİFA EDEREK PARTİLERİN ÜZERİNDE  MUTABIK KALACAĞI BAŞBAKAN VE TEKNOKRAT HÜKÜMETE FIRSAT VERMELİDİR”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, UBP Hükümeti’ne güvensizlik önergesinin ardından hükümet kurma görevinin kendisine verileceği yönündeki iddialara yanıt vererek,  geçici bile olsa halk onayı olmadan böyle bir görevi kabul etmesinin mümkün olmadığını vurguladı.

“Başbakanlık görevini ancak ve ancak halk oyundan birinci parti olarak çıkmamız halinde onurla kabul ederim” diyen DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanı seçilmelerinin ardından  delege oyları ve atamayla Başbakanlığa getirilen  Ferdi Sabit Soyer ile  İrsen Küçük hükümetleri döneminin yanlışlar zinciri olduğunu iddia etti.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yaptığı yazılı açıklama ile  “Başbakanlık” konusuna ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi.

Serdar Denktaş açıklamasında “UBP-CTP ikilisinin son günlerdeki paslaşmalarına uygun olarak” bazı CTP sempatizanı yazarlar ile “UBP kalemşörlerinin”” Güvensizlik Oylaması sonrasında hükümet kurma görevinin şahsına verileceği yönünde hiçbir gerçeğe dayanmayan yazılarını hayretle okuduğunu kaydetti.

Denktaş,  Ferdi Sabit Soyer'in şahsına yönelik kendi içerisinde çelişkili olduğunu savunduğu  açıklamalarını  yazılanlara birlikte okunduğunda “siyam ikizi kardeşlerin ne büyük bir telaş içine düştüklerinin  net bir şekilde ortaya çıkmakta olduğunu” söyledi.

Denktaş; “Ferdi Bey ve bazı Yeni Düzen yazarları bir yandan DP-UG ittifakının temellerinin 2010 yılında atıldığını ve ince ayarlarla bugüne gelindiğini iddia ederken, yine aynı kaynaklar geceden sabaha tek başıma politika üreterek uygulamaya koyduğumu iddia edebilmektedirler.Artık karar versinler..Geceden sabaha tek başıma kararlar mı üretiyorum, yoksa çok uzun vadeli planlar yaparak hükümetler devirebilecek oyunlar mı oynamaktayım” ifadelerini kullandı.

Denktaş, Ferdi Sabit Soyer ve arkadaşlarının gelişmeleri ve söylemleri  demagojik yaklaşımlarla ele alarak, halkın kafasını karıştırma  ve gelecekle ilgili  ortaya konulacak doğru siyaset ve programların halk tarafından görülmesini engelleme telaşı içine girdiklerini ileri sürdü.

Denktaş açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Halkımız çok iyi bilmektedir ki, Başbakanlık görevini ancak ve ancak halk oyundan birinci parti olarak çıkmamız halinde onurla kabul ederim.

Son iki seçimde halkımız önce Sayın Talat'ı Başbakan olarak işaret etmiş ancak bir yıllık bir görev sonrasında Cumhurbaşkanı seçilince Sayın Soyer halk oyu ile değil, delege oyu ile Başbakan olmuştur. 2009 seçimlerinde ise bu kez halkımız Başbakan olarak Sayın Eroğlu'nu işaret etmiş ancak O’nun da Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte Sayın Küçük yine delege oyu ile Başbakan olarak atanmıştır.

Halk oyu ile görevlendirilmemiş olan bu iki Başbakan döneminde ise yaşananlar tüm halkımızın gördüğü, bildiği bir yanlışlıklar zinciridir. Bu gerçekleri yıllardan beridir eleştiren bir parti başkanı olarak, geçici bile olsa böyle bir görevi halk onayı olmaksızın kabul etmem asla mümkün değildir.

Serdar  Denktaş, İrsen Küçük Hükümeti’nin,  çoğunluğu kaybettiği için istifasını vermesi ve partilerin üstünde mutabık kalacağı bir geçici Başbakan ve teknokrat hükümetin atanmasına fırsat vermesi gerektiğini de belirtti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.