1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “İSTİKLAL HARBİ, KIBRIS TÜRK HALKINA DA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”
DENKTAŞ: “İSTİKLAL HARBİ, KIBRIS TÜRK HALKINA DA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

DENKTAŞ: “İSTİKLAL HARBİ, KIBRIS TÜRK HALKINA DA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Denktaş, Atatürk’ün Türk İstiklal Harbini başlatmak üzere 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışının Kıbrıs Türk Halkına varoluş mücadelesinde de ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

A+A-

DENKTAŞ “İSTİKLAL HARBİ, SÖMÜRGECİLERE KARŞI BAĞIMSIZLIK SAVAŞI VEREN PEK ÇOK ULUS GİBİ, VAROLUŞ MÜCADELESİ VEREN KIBRIS TÜRK HALKINA DA İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Atatürk’ün Türk İstiklal Harbini başlatmak üzere 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışının Kıbrıs Türk Halkına varoluş mücadelesinde de ilham kaynağı olduğunu kaydetti.

Denktaş, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladığını mesajda, “Türk İstiklal Harbi sömürgecilere karşı Bağımsızlık Savaşı veren pek çok ulus gibi, varoluş mücadelesi veren Kıbrıs Türk Halkına da ilham kaynağı olmuştur” dedi.

Atatürk’ün Kıbrıs’ta azınlık statüsüne mahkum edilmek istenen Kıbrıslı Türklere de milli kimliklerinin oluşmasında ve ENOSİS girişimlerine karşı direnişte önder olduğunu kaydeden Denktaş, “Çanakkale Kahramanına ve Türk İstiklal Harbi Önderine duyulan sevgi, Kıbrıs’ta İngiliz Sömürge İdaresinin insafına terkedilmiş Müslümanların, Türk kimliğini kabul etmesinde ve Türk Devrimini gönüllü olarak benimsemesinde en önemli etkendir. Bu sayede gerçekleşen Ulusal Uyanış, Ulusal Direniş ve ENOSİS hayallerine karşı verilen Milli Mücadele; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulması ile taçlandırılmıştır” dedi.


Denktaş, 19 Mayıs’ta başlayan ve Atatürk önderliğinde verilen Türk İstiklal Harbinin, özgürlük ve egemenliğinin korunması için sürdürdüğü sosyal, ekonomik ve siyasal mücadelede Kıbrıs Türk Halkının hala daha ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

Soma’da meydana gelen maden kazasının yarattığı hüzünün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı gölgelediğini ifade eden Denktaş, “Bu üzücü olayla kutlamak zorunda kaldığımız Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bir kez daha Türk Ulusu ile Kıbrıs Türk Halkının kaderde ve kıvançta bir bütün olduğunu kanıtlamaktadır” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.