1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “KIBRISLI RUMLAR 50 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KIBRISLI TÜRKLERLE BİR ŞEY PAYLAŞMA NİYETİNDE DEĞİLDİR
DENKTAŞ: “KIBRISLI RUMLAR 50 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KIBRISLI TÜRKLERLE BİR ŞEY PAYLAŞMA NİYETİNDE DEĞİLDİR

DENKTAŞ: “KIBRISLI RUMLAR 50 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KIBRISLI TÜRKLERLE BİR ŞEY PAYLAŞMA NİYETİNDE DEĞİLDİR

“Kıbrıslı Rumlar 50 yıl önce olduğu gibi bugün de Kıbrıslı Türklerle bir şey paylaşma niyetinde değildir” dedi.

A+A-

DENKTAŞ: “KIBRISLI RUMLAR 50 YIL ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KIBRISLI TÜRKLERLE BİR ŞEY PAYLAŞMA NİYETİNDE DEĞİLDİR”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, murat edilenle elde edilenin uyuşmayabileceğine işaret ederek “Kıbrıslı Rumlar 50 yıl önce olduğu gibi bugün de Kıbrıslı Türklerle bir şey paylaşma niyetinde değildir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kamu-Sen’in 39. Kuruluş yıldönümü nedeniyle KKTC’ye gelen Hak-İş Konfederasyonu heyetini kabul etti.

Mahmut Arslan Başkanlığındaki Hak-İş heyetine Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve bazı sendika yetkilileri eşlik etti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ziyarette yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin demokrasiye olan katkısının ve Kamu-Sen’in Kıbrıs konusuyla ilgisinin herkes tarafından bilindiğini belirtti.

“2 liderin imzaladığı ortak metni de selamlıyoruz” diyen Özkardaş, Kıbrıslı Türklerin eski günlere dönmeyeceği, 2 egemenliğin olduğu 2 kurucu devletin kendi yetkilerini kullanabileceği bir çözüm istediklerini yineledi.

Özkardaş, ülkede çeşitli sorunlar olduğunu kaydederek, kendilerinin en güncel sorununun hemşire kadrolarında yaşanan tıkanıklık olduğunu belirtti.

Özkardaş bu konuda yaşanan farklı sıkıntılar olduğunu ifade ederek yapılabilecekleri anlatıp Denktaş’tan yardım istedi.

MAHMUT ARSLAN

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a gecikmiş bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyerek, halkın ortaya koyduğu iradesiyle oluşturulan hükümete başarılar diledi.

Kıbrıs konusunda ortak metinle başlayan yeni sürece ilk günden destek belirttiklerini anımsatan Arslan, Kıbrıs’ın artık 40 yıl önceki Kıbrıs olmadığını, yıllar içerisinde Kıbrıslı Türklerin barış elini uzatmasının masada elini güçlendirdiğini belirtti.

Arslan, liderlerin imzaladığı ortak metnin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, metnin altının doldurulması gerektiğini bunun için de BM’nin sürece dahil olarak sonuca ulaşılmasına katkı koymasını beklediklerini kaydetti.

Gençlerin belirsizlik nedeniyle kendi geleceklerini Kıbrıs’ta göremeyecek duruma geldiğini ifade eden Arslan, sorunların hakkaniyetle çözümlenmesini temenni etti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise, 39. Yılını kutlayan Kamu-Sen’le her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirtti.

Kıbrıs’ta iki  liderin ortak metne imza atmasıyla başlayan sürecin öyle veya böyle sonuca ulaşmasının tüm Kıbrıslı Türklerin ortak arzusu olduğunu kaydeden Denktaş, TC yardımıyla bir şekilde barış içerisinde sürdürülen hayatın artık sürdürülemez noktaya geldiğini söyledi.

Murat edilenle elde edilenin uyuşmayabileceğini belirten Denktaş, Kıbrıslı Rumların 50 yıl önce olduğu gibi bugün de Kıbrıslı Türklerle bir şey paylaşma niyetinde olmadığını vurguladı.

Rumların ilk kez ekonomik zorluklarla görüşme masasında oturmasına rağmen, bildik uzlaşmaz tavırlarının devam ettiğini söyleyen Denktaş, “Biz 1960 ve elde ettiğimiz hakları da koruyarak çözüm bulmayı umuyoruz” dedi.

AB normlarının şuan KKTC için tehdit olduğunu ifade eden Denktaş, izole yaşam içerisinde hayata geçen yanlış uygulamalara örnekler vererek, bunların çözüm sonrasında da bir dezavantaj olarak karşılarına çıkacağını belirtti.

Devletin korumacılıktan çıkıp yönlendirici bir rol almasının ve bunun devamında gerekli uygulamaların hayata geçmesinin zorunluluk olduğunu kaydeden Denktaş, bakanlık olarak nerelerde eksik ve zafiyetleri belirlemek için çalıştıklarını anlattı.

Denktaş, Türkiye’nin bu konulardaki teknik desteğin önemli olduğunu belirterek, Kıbrıs’la Türkiye arsındaki tarihsel bağın güçlenerek devam etmesini temenni ederek, bir çözüm sonrasında Kıbrıslı Rumların da Türkiye’yi artık bir tehdit olarak görmemesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından heyetler karşılıklı hediye teatisinde bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.