1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, KTTO HEYETİNİ KABUL ETTİ
DENKTAŞ, KTTO HEYETİNİ KABUL ETTİ

DENKTAŞ, KTTO HEYETİNİ KABUL ETTİ

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, ekonomik kayıpların bir an önce durdurulması ve ülke ekonomisinin ileriye taşınmasının herkesin görevi olduğuna işaret ederek, sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde çalışmalarının

A+A-

DENKTAŞ: "EKONOMİK KAYIPLARIN DURDURULMASI VE EKONOMİNİN İLERİYE TAŞINMASI HERKESİN GÖREVİ"

Başbakan Yardımcısı,  Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, ekonomik kayıpların bir an önce durdurulması ve ülke ekonomisinin ileriye taşınmasının herkesin görevi olduğuna işaret ederek, sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

,Başbakan Yardımcısı,  Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) heyetini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Günay Çerkez ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a görevinde başarılar dileyerek, ekonomik yaşamla ilgili görüş ve önerilerini sundu.

ÇERKEZ

Kabulde, bu yoğun dönem içerisinde kendilerini kabul ettiği için Denktaş’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çerkez,  her alanda ekonominin lider sektör olduğu gözönüne alınarak, konuların ekonomik ve siyasi boyutlarına dair Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı ile yakın çalışılmasının önemini vurguladı.

Çerkez, odalarının “KKTC’nin en muteber sivil toplum örgütlerinden” olduğunu belirterek, genel olarak hükümetlere, ülkenin işdünyasını ve işinsanlarını ilgilendiren sıkıntılarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları ve görüşleri sunmayı görev bildiklerini söyledi.

Çerkez, ülkeye gelen yabancı yatırımcıların ve aktif olarak çalışan işinsanlarının, Kobi ve İşletmelerin karşılaştıkları bürokratik engellerin aşılmasında Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na birçok görev düştüğünü de dile getirdi.

Ülkede özel sektörün daha iyi çalışması için hükümet edenlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Çerkez, Meclis’in yıllarca verimsiz çalıştığını, son zamanlarda ise meclis çalışmalarının vaktinde başladığını, bunun başarılı ve verimli bir dönem geçirileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

İşinsanlarının hayatını kolaylaştıracak çözümler üretilmesini isteyen Çerkez, çok basit bürokratik engellerin tesbit edilerek ortadan kaldırılmasının para ve zaman açısından önemine değindi.

Kamu Reformu yasasının ivedilikle çıkarılmasını isteyen Çerkez, kamunun özel sektöre hizmet için var olduğunu ancak çalışma saati ve hantal işleyiş yapısından dolayı özel sektöre sıkıntılar yaşattığını belirtti.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise, “Reel sektör danışma kurulu oluşturuldu ve toplantılar sürmektedir, sivil toplum örgütleriyle ilişkilerimiz her zaman devam edecektir. Sorunlar herkesin sorunudur” dedi.

Şirket sicillerinin elektronik ortama taşınması çalışmalarının başlatıldığını ve işlem bitince gerekli değerlendirmelerin yapılacağını belirten Denktaş, tüm işlemlerin tek elden yürütülmesi konusunu hedeflediklerini ve bu alanda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Denktaş, “Pazarı büyütmenin tek yolu serbest ticaretin önünün açılmasıdır. Bu alanda kucağımızda bulduğumuz sorunları çözmek ve sıkıntıları gidermek adına hızla çalışıyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, “Ekonomik kayıpların bir an önce durdurulması, ülke ekonomisini ileriye taşımak herkesin görevidir,  konuda sıkıntı yaşamadan işbirliği içerisinde çalışacak ve KTTO önerilerini gözönünde bulundurarak, netleşen her konuyu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.