1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, LONDRA’DA TEMASLARDA BULUNDU
DENKTAŞ, LONDRA’DA TEMASLARDA BULUNDU

DENKTAŞ, LONDRA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KKTC turizm sektörünün önünü açıp gerçek potansiyeline ulaştıracak havayolu şirketinin, 2014 yılı içerisinde tekrardan hayata geçirileceğini belirtti.

A+A-

DENKTAŞ: “TURİZM SEKTÖRÜNÜN ÖNÜNÜ AÇIP GERÇEK POTANSİYELİNE ULAŞTIRACAK HAVAYOLU ŞİRKETİ 2014 YILI İÇERİSİNDE TEKRARDAN HAYATA GEÇİRİLECEK”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KKTC turizm sektörünün önünü açıp gerçek potansiyeline ulaştıracak havayolu şirketinin, 2014 yılı içerisinde tekrardan hayata geçirileceğini belirtti.

Denktaş, Londra’da Guild of Travel and Tourism’in dün düzenlediği yemeğe onur konuğu olarak katıldı.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Londra’nın merkezinde bulunan Royal Air Force Club’da düzenlenen ve dünyanın çeşitli yerlerinden turizmciler yanında, Yugoslavya Prensesi Katerina'nın da katıldığı yemekte, Başbakan Yardımcısı  Serdar Denktaş’a yoğun ilgi gösterildi.

Yemeğe "KKTC Başbakan Yardımcısı" olarak davet edilen Denktaş’a, Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkan Yardımcısı Serhat Kotak ve KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da eşlik etti.

Düzenlenen yemekli toplantıda Guild of Travel and Tourism’in Başkanı Michael Wynne-Parker, Kuzey Kıbrıs’a ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’a olan hayranlığını dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ise  gecede yaptığı konuşmada, KKTC’ye uygulanan ambargoları ve bundan kaynaklanan sorunları anlattı.

KKTC hükümetinin yabancı yatırımcılara her zaman kucak açtığını söyleyen Denktaş, yatırımcılara Kuzey Kıbrıs'a yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Turizmde belli bir noktaya gelindiğini ancak, Rumların uyguladığı haksız ambargo nedeniyle halen KKTC'ye direk uçuşların mümkün olmadığını vurgulayan Denktaş, bu engelin aşılması için katılımcılardan destek istedi.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, gelişmekte olan KKTC turizm sektörünün önünü açıp gerçek potansiyeline ulaştıracak ve "bayrak taşıyıcı" misyonu üstlenecek olan havayolu şirketinin 2014 yılı içerisinde tekrardan hayata geçirileceğini belirtti.

İngiltere'nin ileri gelen günlük gazetelerinden Daily Telegraph da, bugünkü sayısında yemeğe yer vererek KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın yemekte onur konuğu olduğuna ve bir de konuşma yaptığına atıfta bulundu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.