1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “MAZOT ZAMMINI KUCAĞIMIZDA BULDUK”
DENKTAŞ: “MAZOT ZAMMINI KUCAĞIMIZDA BULDUK”

DENKTAŞ: “MAZOT ZAMMINI KUCAĞIMIZDA BULDUK”

Unifex Fuarcılığın her yıl düzenlediği ve bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makineleri Fuarı açıldı.

A+A-

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ: “MAZOT ZAMMINI KUCAĞIMIZDA BULDUK”

“HENÜZ GÜVEOYU BİLE ALMADIK... LÜTFEN BİRAZ DAHA SABIR...”

Unifex Fuarcılığın her yıl düzenlediği ve bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Tarım, Hayvancılık, Süt Ürünleri ve İş Makineleri Fuarı açıldı.

Fuarın açılışını Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu yaparken açılışta bazı milletvekilleri ve sektör temsilcileri de bulundu.

4 gün sürecek ve 45’e yakın firmanın ürün alet ve makinelerinin sergileneceği fuarın açılışını Türkiye’den Köy TV de canlı yayınla izleyicilerine aktardı.

ERHAN

Unifex Fuarcılık Direktörü Ümit Erhan açılış konuşmasında büyük özveri ve inançla çalıştıklarını ve bunun meyvelerini topladıklarını söyleyerek, fuarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Erhan, bir sonraki fuarın “uluslararası” boyutta olabilmesi için devlet büyüklerinden de yardım beklediklerini ifade etti.

KABAKÇI

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı da, bu tip fuarların sektörle ilgili gelişmeleri göstermesi açısından önemli olduğunu fakat üreticilerin bu yeni teknolojik ekipmana sahip olabilmek için maddi imkana sahip olmadığını söyledi.

Tarım sektörünün mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydeden Kabakçı, bazı projelerle bu desteklerin sağlandığını, fakat bu desteklerin hükümet programlarında da yerini almasının şart olduğunu dile getirdi ve Unifex fuarcılığa kendi camiası adına teşekkür etti.

SENNAROĞLU

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da yeni göreve geldiği bu dönemde üreticinin emeğinin karşılığını görebileceği sürdürülebilir bir sistem ve AB’deki üreticilerle rekabet edebilecek seviyede tarım politikaları geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Sennaroğlu öncelikle sağlıklı gıda tüketimi için gerekli politikalar geliştirilebilmesi adına bakanlığın yeni bir yapılanmaya girdiğini anlatarak, tarımsal üretimde teknolojinin önemine dikkat çekti ev fuarın ülke tarımına fayda getirmesini diledi.

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da hükümet olarak gelir gelmez “kucaklarında buldukları” bir mazot zammı gerçekleştirmekten dolayı üzgün olduğunu belirtti ve hayat pahalılığına karşı bu tür zorunlu zamların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ürünleri daha keliteli hale getirme, bunları satabilme ve pazarı genişletebilmenin önemine işaret eden Denktaş, bu konularda halen sıkıntılar yaşandığını aktardı.

Denktaş, henüz güvenoyu bile almamış bir hükümete biraz daha sabır gösterilmesini istedi ve daha büyük fuarlarda ve daha sevinçli günlerde yeniden biraraya gelinmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından HAS-DER Halk Dansları Topluluğu halk oyunları gösterisi sundu ve fuarın açılışı gerçekleştirilerek fuar gezildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.