1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: "MEVCUT DÜZEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"
DENKTAŞ: "MEVCUT DÜZEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"

DENKTAŞ: "MEVCUT DÜZEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"

Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş...

A+A-

DENKTAŞ: "MEVCUT DÜZEN SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL"

“EKONOMİYİ KÜÇÜLTEN YAKLAŞIMIN ORTADAN KALDIRILMASI VE PİYASANIN DAHA FAZLA GELİR ELDE ETMESİNİ SAĞLAYACAK AÇILIMLAR YAPILMASINDA HÜKÜMET ORTAKLARI OLARAK UZLAŞI İÇİNDEYİZ”

“LİDERLERİN BİR ANTLAŞMAYA VARMASI HALİNDE YAPILACAK REFERANDUMA, 2004’TEKİ REFERANDUM SÜRECİNDEKİ GİBİ TOZ DUMAN İÇERİSİNDE TARTIŞMA YAŞAMADAN, ÇÖZÜM SONRASINA NE KADAR HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNEREK, ELİMİZDEN ÇIKANLARI, ELİMİZE GELENLERİ TARTARAK HAZIRLANMAK GEREKİR”

“ŞU OTURDUĞUMUZ TOPRAKLAR BİZİM TOPRAKLARIMIZDIR. ÇÖZÜM SONRASINDA DA BİZİM TOPRAKLARIMIZ OLARAK KULLANILACAKTIR. BU BİLİNÇLE HEM TOPRAĞIMIZA HEM DE YAPTIĞIMIZ İŞE SAHİP ÇIKALIM”

Demokrat Parti - Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, mevcut düzenin sürdürülebilir olmadığını, ekonomiyi küçülten yaklaşımın ortadan kaldırılması ve piyasanın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak açılımların yapılmasında hükümet ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP – BG) ile uzlaşı içinde olduklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği’nin 21. Olağan Merkez Genel Kurulu’na katılan Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş açılışta yaptığı konuşmada, ülkede büyümeye devam eden sorunlar bulunduğunu vurguladı.

Denktaş, “Türkiye Cumhuriyeti’nden yardımlara güvenerek ve Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nü açıkta ve soğukta bırakmayacağına yürekten inanarak kendi kısıtlı dünyamız içerisinde kendimize göre bir hayat tarzı oluşturduk. Bu geldiğimiz aşamada oluşturduğumuz hayat koşullarının sürdürülebilir olamadığını artık görmekteyiz” dedi.

Genel seçimlerden itibaren yer alan tartışmaların bunun üzerine odaklandığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Denktaş, “En son Başbakan’la aramızda geçen tartışma, varılan uzlaşma da yine bu koşulların değişmesi için hükümet programı ve protokolde var olan esasları hayata geçirme noktasındadır. Niye? Çünkü iç politik tasarruflar nedeniyle birbirimizi kısıtlamaya, bir birimizi kilitlemeye başlamıştık” dedi.

“FON MESELESİ DEĞİLDİR”

Çok konuşmayı seven bazı kesimlerin söylediklerinin medya tarafından da coşku ile paylaşılması nedeniyle “sorun fonlardan kaynaklanıyor” gibi bir algı yaratıldığını kaydeden Denktaş,”Fon meselesi değildir. Var olan ekonomik sistemimizi, ekonomik yapımızı daha da kötüye götüren, tasarruf diye diye, ekonomiyi de küçülten yaklaşımın ortadan kaldırılması ve piyasanın daha fazla gelir elde etmesini sağlayacak açılımların yapılması konusunda biz kendi içimizde mutabık kalarak el sıkıştık. Zaten halkın sıkıntılarını aşamadığımız takdirde hükümette kalmanın da bir anlamı yoktur” dedi.

KIBRIS MÜZAKERELERİ

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ülke ekonomisinin gelişmesinin önemli olduğunu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs konusunda devam eden müzakerelerde Kıbrıs Türk halkının haklarını koruma yönünde yaptığı çalışmalara destek verebilmek için de ülkedeki ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması, ekonominin diğer ülkelerle rekabet edebilir bir noktaya gelmesi gerektiğini kaydetti.

Denktaş, Cumhurbaşkanı’nın müzakerelerde Kıbrıs Türk halkının haklarını koruma yönündeki tutumu ve dirayetli duruşuna Demokrat Parti - Ulusal Güçler olarak destek olmaya devam edeceklerini de belirtti.

Birlik olunması ve 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nden hak alındığı değil 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşuna hak verildiği hatırlanarak hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Denktaş, görüşme sürecinin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.

Denktaş, “Liderlerin bir antlaşmaya varması halinde yapılacak referanduma, 2004’teki referandum sürecindeki gibi toz duman içerisinde tartışma yaşamadan, çözüm sonrasına ne kadar hazır olduğumuzu düşünerek, elimizden çıkanları, elimize gelenleri tartarak hazırlanmak gerekir” diye konuştu ve ekledi:

“Şu oturduğumuz topraklar bizim topraklarımızdır. Çözüm sonrası da bizim topraklarımız olarak kullanılacaktır. Bu bilinçle hem toprağımıza sahip çıkalım hem de yaptığımız işe sahip çıkalım.”

Başbakan Yardımcısı Denktaş, “Kıbrıs müzakereleri ile ilgili bilgi verilmiyor” söylemlerinin doğru olmadığını da kaydetti.

Serdar Denktaş konuşmasında, kamu reformu ve anayasa çalışmalarına da değinerek, bu çalışmalara emeklilerin de büyük katkı koymasını beklediklerini kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.