1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “MÜZAKERE MASASINDA BİR SANİYE DAHİ KALMAMAMIZ GEREKİR”
DENKTAŞ: “MÜZAKERE MASASINDA BİR SANİYE DAHİ KALMAMAMIZ GEREKİR”

DENKTAŞ: “MÜZAKERE MASASINDA BİR SANİYE DAHİ KALMAMAMIZ GEREKİR”

Serdar Denktaş AİHM'nin kararına sert tepki gösterdi...

A+A-

DENKTAŞ: “MÜZAKERE MASASINDA BİR SANİYE DAHİ KALMAMAMIZ GEREKİR”

“SALDIRIN BAKALIM ŞİMDİ, SALDIRIN BU ÇÖZÜM KARŞITINA”

 Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, AİHM’nin Türkiye’ye Kıbrıs için verdiği tazminat kararına sert tepki gösterdi ve “müzakere masasında bir saniye dahi kalmamaları gerektiği” görüşünü vurguladı.

Denktaş, “Kendi geçmişimi bilen biri olarak bu kararın yanlı ve haksız olduğunu söylemeye devam edeceğim” dedi ve Kıbrıs Türk halkının AB kurumlarına güven erozyonunun bir kez daha yaşandığını söyledi.

DP- UG’den yapılan yazılı açıklamada,Denktaş, tüm eleştirilere ve saldırılara hazır olduğunu vurguladı.

Açıklamaya göre, Denktaş, konuyla ilgili sosyal medyada da yorumda bulundu ve “Ne oldu bize? Uyanmamız lazım!” dedi.

Serdar Denktaş, müzakere masasında bir saniye dahi kalmamaları gerektiğini de savunarak, Türkiye’nin de AB ile olan ilişkilerini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

DENKTAŞ’IN SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMI

Partiden yapılan açıklamaya göre, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın kendi özel hesabında paylaştığı yorum şöyle:

“Dünya’nın hiçbir yerinde kendi kendini bu kadar sevmeyen, her olumsuzluğun suçlusu gören, haklarının ne olduğunu bilmeyen ve tarihinde bu kadar kopuk bir halk yoktur. Ne oldu bize?

3 kardeşi birden Birleşmiş Milletler Barış Gücü (BMBG) askerinin gözleri önünde evden alarak öldüren ve kaybeden Rumlar aleyhine açılmış davayı, Yağmuralanlı’ların açtığı davayı ve daha birçok Kıbrıslı Türk’ün açtığı davayı; ‘Zaman Aşımı’ gerekçesiyle reddeden aynı mahkemenin bu kararını ‘doğru’ bulup hala daha kendi kendimizi sorgulamak ne demek?

Kimliğimizi korumak adına verilen onurlu bir mücadeleyi televizyon ekranlarında ‘isyan’ olarak genç nesle aktarmak nasıl bir düşünce yapısı... Uyanmamız lazım!

AB kurumlarına nasıl güveneceğiz? Haklarımızı bu birliğin kurumları karşısında nasıl koruyacağız? Çözüm görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde böyle bir kararın ne anlama geldiğini ne zaman düşüneceğiz? Böyle bir dava da bile Türkiye’nin haklarını korumaktan aciz Avukatlar kim? Ve daha birçok soru...

Bunu yazdım ya, saldırın bakalım şimdi, saldırın, bu çözüm karşıtına... Saldırın bu ‘Devletimiz, Egemenliğimiz ileri için en önemli teminattır’ iddiasında bulunana. Saldırın ki iç tribünlere güzel görünesiniz. Saldırın ki dışardan bakan birileri sırtınızı sıvazlasın...

Ben tüm yapılacak saldırılara ve eleştirilere rağmen bu kararın sonrasında masada bir saniye bile kalmamamız gerektiğini savunmaya devam edeceğim.

Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerini bir kez daha gözden geçirmesi gerektiği yönündeki görüşümü söylemeye devam edeceğim. Bu kararın yanlı ve haksız bir karar olduğunu kendi geçmişimi bilerek iddia etmeye devam edeceğim.”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın kendi sosyal medya hesabında paylaştığı bu yorum yüzlerce kişi tarafından da beğenilip paylaşılarak destek buldu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.