1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DENKTAŞ NEW YORK'TA DA ANILDI
DENKTAŞ NEW YORK'TA DA ANILDI

DENKTAŞ NEW YORK'TA DA ANILDI

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve üye derneklerden Kıbrıs New York Yardımlaşma Derneği, Denktaş için New York Türkevi'nde anma programı düzenledi.

A+A-

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ikinci ölüm yıl dönümünde New York'ta da anıldı.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ve üye derneklerden Kıbrıs New York Yardımlaşma Derneği, Denktaş için New York Türkevi'nde anma programı düzenledi. Özel ve siyasi geçmişinden kesitler sunan belgeselin gösterildiği gecede, Denktaş'ın Kıbrıs davası için verdiği mücadeleye vurgu yapıldı.

Anma programına katılan ABD Kongresi'nin eski üyesi Michael McMahon, Denktaş'ın Kıbrıs barışı için harcadığı çabalardan övgüyle bahsetti. Mc Mahon, şöyle konuştu:

''Birçok insan gerçek tarihi ve gerçekleri bilmiyor. Bizim misyonumuz bu olmalı. İnsanların sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlaması çok önemli. Denktaş'ın ideal edindiği çözüm çabalarını Amerikalılara anlatmaya devam etmelisiniz. Sayın Denktaş, bunun için 50 kitap yazdı ama çalışması yarım kaldı, ömrü yetmedi. Sizlerin, Kıbrıs ve Türk Amerikan toplumunun bunu başaracağına inanıyorum.''

EROĞLU’NDAN GÖRÜNTÜLÜ MESAJ: ''BİZE EN BÜYÜK MİRAS OLARAK KKTC'Yİ BIRAKTI''

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da New York Türkevi'nde düzenlenen anma programına, Kıbrıs'tan görüntülü mesaj göndererek katıldı. Denktaş'ın iyi bir teşkilatçı ve Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu olduğunu hatırlatan Eroğlu, mesajında şunları aktardı:

''Büyük bir kahraman ve mücadele adamıydı. Bize en büyük miras olarak KKTC'yi bıraktı. Bize düşen bu emanete sahip çıkmaktır. Kalıcı bir anlaşmaya ulaşmak asıl amacımdır. ABD'de yaşan Türklerin de bu mücadeleye destek vermesi çok önemli.''

KKTC'nin New York Temsilcisi Mehmet Dana da anma programında, ''Bağımsızlığımızı anavatanımıza borçlu olduğumuzu asla unutmamalıyız. Denktaş, kalıcı bir çözüm için hayatı boyunca mücadele etmiş ama Kıbrıs'ı bir Helen adası olarak gören Rumların tutumundan dolayı gerçekleştirememiştir'' dedi.

Programda ayrıca, Türkiye'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Levent Eler, TADF Başkanı Ali Çınar, New York Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Mark Meirowitz ve Young Turks Derneği Başkanı Tulga Tekman da yaptıkları konuşmalarda, Denktaş'ın Kıbrıs Türklerinin haklarını savunma uğruna verdiği mücadeleden örnek ve hatıralara yer verdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.