1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ, ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YILINDA ANKARA'DA DA ANILDI
DENKTAŞ, ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YILINDA ANKARA'DA DA ANILDI

DENKTAŞ, ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YILINDA ANKARA'DA DA ANILDI

DENKTAŞ, ÖLÜMÜNÜN İKİNCİ YILINDA ANKARA'DA DA ANILDI

A+A-

 KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ölümünün ikinci yılında Ankara'da bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin düzenlediği etkinlikler anıldı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Denktaş'ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla, Yenimahalle'de Rauf Denktaş'ın adının verildiği parkta bir araya geldi.

Denktaş'ın parktaki heykeline Türkiye ve KKTC bayrakları asıp çelenk koyan gruptakiler, daha sonra saygı duruşunda bulundu.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Denktaş'ın Kıbrıs Türkü'nün bağımsızlık mücadelesine önderlik ettiğini belirtti. Göksan, "Bizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni miras olarak değil, torunlarımızdan emanet aldık. Bu nedenle de emanete sahip çıkarak cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha yinelemek istiyoruz" dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan da adaya çıktıklarında karşılarında kararlı bir Kıbrıs halkı gördüklerini, halkın bu kararlılığının altında Rauf Denktaş'ın fikirlerinin yattığını belirtti. Tandoğan, Denktaş'ın fikir ve ideallerini yaşatmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş ise Türk milletinin zor zamanlarda büyük liderler yetiştirdiğini, Rauf Denktaş'ın da tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi Kıbrıs Türk halkının önderi olduğunu söyledi.

Gruptakiler, Kıbrıs'ın bağımsızlık mücadelesinin önderlerinden Dr. Fazıl Küçük'ün Yaşamkent Parkı’ndaki heykeli önünde de anma etkinliği düzenledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.