1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “OTEM EYLÜL AYINDA YENİDEN HAYATA GEÇİRİLECEK”
DENKTAŞ: “OTEM EYLÜL AYINDA YENİDEN HAYATA GEÇİRİLECEK”

DENKTAŞ: “OTEM EYLÜL AYINDA YENİDEN HAYATA GEÇİRİLECEK”

Denktaş, OTEM, turizm sektöründe var olan ara eleman ihtiyacının giderilmesi için Eylül ayında yeniden hayata geçicek.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, uzun süredir faaliyette olmayan Otelciler Turizm ve Eğitim Merkezi’ni (OTEM), turizm sektöründe var olan ara eleman ihtiyacının giderilmesi için Eylül ayında yeniden hayata geçireceklerini açıkladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Denktaş, bugün, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği yönetim kurulunu kabul etti.

AKTIĞ: “ARA ELEMAN İHTİYACI GİDERİLMELİ”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, görüşmedeki konuşmasında, turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması, ara elaman ihtiyaçlarının giderilmesi, yatırım teşvik sisteminin taleplere göre revize edilmesi, turizm fonu ve turizm memnuniyetinin artırılması için sürdürülebilir turizm politikaları oluşturulması konusundaki taleplerini dile getirdi.

Aktığ, turizmdeki sorunların giderilmesi için hazırladıkları önerileri Denktaş’a sunarak görüş alış verişinde bulundu.

DENKTAŞ: “SEKTÖRDEKİ ARA ELEMAN SIKINTISI ORTADAN KALKACAK”

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, turizm sektöründe var olan ara eleman ihtiyacının giderilmesi için, uzun süredir faaliyette olmayan Otelciler Turizm ve Eğitim Merkezi’ni (OTEM),  Eylül ayında yeniden hayata geçireceklerini söyledi.

Denktaş, şöyle devam etti:

“Uzun zamandır turizm sektörüne ara kademe elemanlarının eksikliği sektörde ciddi sorunlar oluşturmaktaydı. Bu nedenden dolayı hükümetimiz kurulduğu günden itibaren OTEM’i harekete geçirmek için, gereken maddi ve insan kaynağı ihtiyaçlarını giderecek, OTEM’i 15 Eylül’den itibaren faaliyete geçireceğiz.

Böylece bir yandan ilgili gençlerimiz eğitilerek sektöre kazandırılacak, diğer yandan ara eleman sıkıntısı ortadan kaldırılacaktır.”

DENKTAŞ: “TURİZM ÖRGÜTÜ KURULUŞU ARTIK SON AŞAMADA”

Turizm Örgütü’nün kuruluşunun da son aşamada olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş bunun kendisi için oldukça hassas bir konu olduğunu söyledi.

Serdar Denktaş şöyle devam etti:

“Turizm örgütü bizim için oldukça hassas bir konu. Geçmiş iktidar dönemimizde hızlandırdığımız çalışmalar bu dönemde yeniden ele alınmıştır.

Tüzük çalışmaları neredeyse tamamlanmıştır. Turizm Örgütümüz, Meclis’in açılması ile birlikte ilgili sektörle de görüşülerek hızla hayata geçecek böylece 1974’den bu yana her hükümetin ‘kuracağız’ dediği örgüt resmen kurulacaktır.”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.