1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “TARİHTE ENDER KAYDEDİLEN BİR BAŞARI”
DENKTAŞ: “TARİHTE ENDER KAYDEDİLEN BİR BAŞARI”

DENKTAŞ: “TARİHTE ENDER KAYDEDİLEN BİR BAŞARI”

Denktaş, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve Cumhuriyetin kurulmasının, tarihte ender kaydedilen bir başarı olduğunu söyledi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türk milletinin Atatürk'ün çevresinde kenetlenerek, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulmasının, tarihte ender kaydedilen bir başarı olduğunu söyledi.

Denktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyet’in 91. yıldönümünü, milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içinde oldukları kaydetti.

Denktaş, “Bu başarı, Kıbrıs Türk halkına da ilham kaynağı olmuş ve Kıbrıs Türkü de varoluş mücadelesi sonrası kendi bağımsız cumhuriyeti olan KKTC’yi ilan etme şerefine hasıl olmuştur” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Denktaş şöyle devam etti:

“Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. yılını kıvanç ve coşkuyla kutladığımız bu büyük günde,  Türk milleti olarak Büyük Önder Atatürk’e olan bağlılığımızı, özlem ve sevgimizi yürekten ve büyük bir sesle hep birlikte yinelemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.