1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ: “TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”
DENKTAŞ: “TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”

DENKTAŞ: “TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümet kurma konusunda tüm partilere kapılarının açık olduğunu ve durumu değerlendireceklerini söyledi.

A+A-

UMHURBAŞKANI AKINCI, DP UG GENEL BAŞKANI DENKTAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

DENKTAŞ: “TÜM PARTİLERE KAPIMIZ AÇIK”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümet kurma konusunda tüm partilere kapılarının açık olduğunu ve durumu değerlendireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık yarım saat süren toplantı sonrasında basına açıklamalarda bulunan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın hükümeti kurma görevini vermeden önce bugün siyasi partilerle görüş alış verişinde bulunduğunu ve kendileriyle de bu çerçevede bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Bugün itibariyle herhangi bir partinin, “26’yı hazırladım, hükümeti kurabilirim” gibi bir durumu olmadığını ifade eden Denktaş, kurulabilecek hükümet modellerinin ortada olduğunu kaydetti.

DP-UG’nin ilk resmi temasını dün Ulusal Birlik Partisi’yle gerçekleştirdiğini ifade eden Denktaş, bugün ve yarın diğer siyasi partilerle de temas kurulacağını anlattı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yurt dışından döneceği hafta sonuna kadar bir sonuç çıkacağına ve hükümeti kurma görevinin birine verileceğine inanç belirten Denktaş, fazla gecikmeden bir hükümet modelinin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

Denktaş, Mali ve Ekonomik Protokolün dün ellerine geçtiğini belirterek, kendilerinin özenle üzerinde durdukları konunun protokolün içeriği olduğunu ve  dün akşamki görüşmenin de bunun üzerinde yapıldığını söyledi.

Protokolün içeriğiyle ilgili uzlaşma sağlanırsa, geriye kalan kısmının daha kolay hallolacağını belirten Denktaş, dünkü görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti.

“BAŞKA KANATLARDAN GELECEK GÖRÜŞLERİ DE DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Açıklamaları ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Serdar Denktaş, kime yakın olduklarıyla ilgili, diğer partilerle görüşmeden bir şey söylemenin mümkün olmadığını vurguladı.

Başka kanatlardan gelecek görüşleri de değerlendireceklerini ifade eden Denktaş, bağımsız milletvekillerinin açıklamalarını gördüklerini, bunun 4’lü,5’li bir koalisyon gibi olabileceğini, bunun kolay olmadığını ama durumun değerlendirileceğini kaydetti.

Kendilerini kilit parti olarak görmediklerini de ifade eden Serdar Denktaş, “DP’siz olmaz gibi bir noktada değiliz. Üstelik zor bir pozisyondayız” dedi.

Denktaş, tüm partilere kapılarının açık olduğunu, durumu değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, DP UG’nin ardından, son görüşmesini, TDP ile yapıyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.