1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ VAKFI'NDAN AÇIKLAMA...
DENKTAŞ VAKFI'NDAN AÇIKLAMA...

DENKTAŞ VAKFI'NDAN AÇIKLAMA...

“Devlet Emlak ve Malzeme Ofisi”

A+A-

Denktaş Vakfı, hurdaya çıktıktan çok sonra “Devlet Emlak ve Malzeme Ofisi” tarafından 3 bin TL’ye satılan aracın Kurucu Cumhurbaşkanı’nın makam aracı değil, hizmet aracı olduğunu ve yıllarca konukların hizmetinde kullanıldığını belirterek, bu araç için yardım kampanyaları çağrısı yapılmasının üzüntü ile karşılandığını bildirdi.

Denktaş Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ilk ve resmi makam aracının, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Muavini Dr. Fazıl Küçük’e tahsis edilmiş “Austin Prenses” marka araç olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Sayın Fazıl Küçük yerine sayın Denktaş’ın gelmesi ile bu aracı kısa süre Denktaş bey kullanmıştır. Tarihi ve antik değeri olan ‘Austin Prenses’ makam aracı elden geçirilerek YDÜ Araç Müzesi’nde halen teşhir edilmektedir.

Bu konu istismar edilerek, hurdaya çıkan ve 3 bin TL değer biçilen eski hizmet aracı için yardım kampanyaları çağrısı yapılması üzüntü ile karşılanmıştır.

Bu konuya duyarlılık gösteren ve yanlış bilgilerle yanıltılan tüm dost ve duyarlı halkımıza saygımızla duyurulur.”

Denktaş Vakfı yazılı açıklamasında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı yaşatma ve unutturmama adına çeşitli etkinlikler düzenlendiğinin gözlemlenmekte olduğunu ve gerektiğinde vakıftan da katkı alındığını belirterek, vakfın resmi bir kuruluş olarak işlevini sürdürmekte olduğunu ve gönüllülük esası ile yapılan tüm etkinlikleri saygı ile desteklediğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.