1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ "YEŞİL HAT TÜZÜĞÜ GENİŞLETİLECEK"
DENKTAŞ "YEŞİL HAT TÜZÜĞÜ GENİŞLETİLECEK"

DENKTAŞ "YEŞİL HAT TÜZÜĞÜ GENİŞLETİLECEK"

Başbakan Yardımcısı Denktaş, İZSİAD heyetinden narenciye, patates gibi ürünlerde yatırım olanaklarını değerlendirmesini istedi

A+A-

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) yetkililerine narenciye, patates gibi ürünlerde yatırım olanaklarını değerlendirmesi önerisinde bulundu.

Denktaş, Yeşil Hat Tüzüğü’nü genişleterek daha iyi noktalara getirmek için hem AB hem de BM’yle çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, “Buraya yatırım yapma zaman içerisinde akıllıca bir adım haline gelecektir” dedi.

Denktaş, TC ile KKTC arasındaki işbirliğinin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Çözüm konusunda son zamanlarda yeniden yükselen ümitlerin Rum tarafının yaklaşımıyla hüsrana uğradığını ifade eden Denktaş, gerçekleştirilecek ortak yatırımların çözümün gerçekleşmesi halinde Güney’e sıçrama imkanı yaratacağını da belirtti.

Denktaş, İZSİAD heyetinin KKTC gezisinde hem tatil imkanı bulabileceklerini hem de yatırım olanaklarını değerlendirebileceklerini söyledi.

KKTC’nin sadece casinolardan ibaret bir yer olmadığına işaret eden Denktaş, gezilebilecek tarihi mekanlar hakkında öneriler sundu.

Turizm Bakanlığında gerçekleştirilen kabulde İZSİAD heyetine İzmir Konsolosu Uğur Umar eşlik etti.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt kabulde yaptığı konuşmada, Serdar Denktaş’ın daveti üzerine KKTC’ye geldiklerini söyledi.

KKTC’ye ziyaretlerinin hem gezi hem iş niteliği taşıdığını belirten Küçükkurt, gerçekleştirecekleri ziyaretlerde sektörel eşleşme veya yatırım imkanlarını değerlendireceklerini kaydetti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.