1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DENKTAŞ'A "HAYIR" DEYİNCE İŞLERİNDEN OLDULAR!
DENKTAŞ'A "HAYIR" DEYİNCE İŞLERİNDEN OLDULAR!

DENKTAŞ'A "HAYIR" DEYİNCE İŞLERİNDEN OLDULAR!

3 kişiyi görevinden aldı...

A+A-

Belirlediği bir kişinin istihdamını ve müdür atanmasını isteyen Serdar Denktaş, bu talebi oybirliği ile reddeden genel yönetim kurulunun atanmış 3 üyesini görevden aldı.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Piyangolar sorumlusu olarak dıştan atamayı önerdiği Yudum Mişon’u oybirliği ile ret eden Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun atanmış üç üyesi olan başkan Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan’ı toplantı sonrasında görevden aldı.

Tatlısu sentetik sahasına da ret verildi

Karara ret oyu veren seçilmiş üyeler Cemal Konnolu, Umar Göker ve Turgut Karamanoğlu ise yasa gereği bakan tarafından görevden alınamadı.

Görevden almaların bir başka gerekçesinin ise yerel seçimler öncesinde Karaoğlanoğlu’na yapılmasına karar verilen sentetik çim sahanın seçim sonrasında Tatlısu’ya kaydırılmasını isteyen bakan Denktaş’ın bu isteğinin de kurul tarafından oybirliği ile ret edilmesinin de etkili olduğu öğrenildi.

Görevden alınanlar bildiri yayınladı

Konu ile ilgili olarak görevden alınan üç üye bir basın bildirisi yayınladı. Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı ve İbrahim Ürcan imzası ile yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Spor Bakanlığı Genel Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atandığımız günden bu güne kadar, görevimizi layıkı ile yaparak (Herhangi bir karşılık beklemeksizin) ülke sporuna katkı koymaya çalıştık.

14.08.2014 Perşembe günü Genel Yönetim Kurulu toplantısına yapılan çağrıda gündem maddesi olarak yer almayan, ancak Sn. Denktaş’ın talebi ile toplantı başlamadan son dakikada görüşülecek gündem maddeleri içerisine “Yudum Mişon isimli kişinin Piyangolar Birimi’ne istihdam edilmesi ve Piyangolar Birim sorumluluğuna atanmasına” ilişkin olarak bir gündem maddesi eklendi. Bu gündem maddesi ile ilgili olarak yapılan görüşme sonrasında, “Piyangolar Birimi’nde herhangi bir personel açığının bulunmaması ve Piyangolar Birimi’nde çalışan personel arasında birim sorumluluğuna atanabilecek niteliğe haiz birden fazla kişinin bulunması nedeniyle, dışarıdan bir kişinin istihdam edilip, birim sorumlusu yapmanın uygun olmayacağı” gerekçesiyle, ilgili gündem maddesi, Genel Yönetim Kurulu’ndaki tüm üyelerin oy birliği reddedildi.

“Oybirliği sağlanması, aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu gösterdi”

Bu ret kararına Spor Şurası’nca seçilen üyeler Cemal Konnolu, Umar Göker, Turgut Karamanoğlu ile atanmış üyeler Cevdet Tınazcı, İbrahim Ürcan ve başkanlık görevini yürüten Songuç Kürşad katılmışlar ve oybirliği sağlanmıştır. Bu da aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.

Bu toplantı öncesinde Bakanımız Sn. Serdar Denktaş ile son derece uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam etmekteydi. Ancak dünkü toplantı sonrasında alınan ret kararı üzerine toplantıdan hemen sonra 14.08.2014 tarihinden itibaren Genel Yönetim Kurulu üyeliğinden alındığımız bize tebliğ edildi. Durumu kamuoyunun bilgisine getiririz.”

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.