1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ'IN AÇIKLAMASINA TEPKİ!
DENKTAŞ'IN AÇIKLAMASINA TEPKİ!

DENKTAŞ'IN AÇIKLAMASINA TEPKİ!

Denktaş’ın hayat pahalılığı açıklamasına sendikalardan tepki!

A+A-

Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın dün Sendikalar ile yaptığı toplantıda Ekim, Kasım ve Aralık aylarında meydana gelecek hayat pahalılığının çalışanların maaşlarına yansıtılmayacağı yönündeki açıklamasına Sendikalardan tepki geldi.
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan, Hükümetin kriz karşısında çalışanları, dar ve sabit gelirlileri koruyacak tedbirler almak yerine, krizin bedelini bu kesimlere ödetmek istediğini kaydetti.

Yazılı bir açıklama yaparak hükümetin, çalışanların Hayat Pahalılığı hakkına göz diktiğini savunan Bengihan, Sendikanın, çalışanların kriz karşısında alım gücünün korunması adına hayat pahalılığının altı ayda bir yerine her ay maaşlara yansıtılmasını öngören bir yasa tasarısı hazırlayarak bunu hükümete sunduğunu hatırlattı.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve koalisyon hükümeti ortağı diğer üç parti temsilcisi bakanların hazır bulunduğu toplantıda 2018 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarında meydana gelecek hayat pahalılığının çalışanların maaşlarına yansıtılmayacağını kendilerine bildirildiğini kaydeden Bengihan “Sendikamız bunu asla kabul etmeyecektir. Krizin bedelini çalışanlara ödetmeye niyetlenenler bilmelidirler ki sendikamız KTAMS üyeleriyle birlikte tüm gücüyle sonuna kadar direnecektir” dedi.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ise, halkın alım gücü sıfırlanırken, hayat pahalılığına yüzde 19.88 artışın öngörülmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Atan yaptığı yazılı açıklamada, hayat pahalılığının insanların alım gücünü dengede tutmak için verildiğini, zamlardan sonra insanların ellerine geçen maaşla geçinemez hale geldiğini belirtti.

Bu artışı kabul etmeyeceklerini Maliye Bakanı’na bildirdiklerini kaydeden Atan, “Şu çok iyi bilinmelidir ki bizim tepkimiz büyük olacak. Çalışanın sırtından bazı kesimlerin geçinmesine izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.