1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ’IN MEZARININ BAŞINDA TÖREN
DENKTAŞ’IN MEZARININ BAŞINDA TÖREN

DENKTAŞ’IN MEZARININ BAŞINDA TÖREN

KKTC’nin 32’nci kuruluş yıldönümü kapsamında ikinci tören Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarında gerçekleştirildi.

A+A-

KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN MEZARININ BAŞINDA TÖREN DÜZENLENDİ

AKINCI: “TOPLUMUMUZA VERDİĞİN HİZMETLER İÇİN SENİ BİR KEZ DAHA SAYGI İLE ANIYORUZ”

KANBAY: “EMANET ETTİĞİNİZ KKTC,  KIBRIS TÜRK’Ü VE ANAVATAN TÜRKİYE İLE BİRLİKTE YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR”

PİYADE : “KIBRIS TÜRK’Ü SİZİ VE KIYAS KABUL ETMEZ FEDAKARLIĞINIZI ASLA UNUTMAYACAK”

KKTC’nin 32’nci kuruluş yıldönümü kapsamında ikinci tören Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarında gerçekleştirildi.

Buradaki törene,  Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu,  2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına 39’uncu Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun,  28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, Yüksek Mahkeme Başkanı  Narin Ferdi Şefik, Anamuhalefet DP UG Genel Başkanı  Serdar Denktaş ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile diğer yetkililer, kurum kuruluş temsilcileri katıldı

Protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla  saat 15.30’da başlayan tören, saygı duruşu ve bayrakların İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesiyle devam etti.

Tören, Cumhurbaşkanı Akıncı, Büyükelçi Kanbay ve  Tümgeneral Piyade’nin  anıt özel defterini imzalanmasıyla sona erdi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz lider Rauf R. Denktaş,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 32. yılında seni rahmetle ve saygı ile anıyoruz.

1963 Aralık ayından itibaren Kıbrıs Cumhuriyeti’nden  dışlanan Kıbrıs Türk toplumunun kendi devlet örgütüne  sahip olması bir hak olarak ortaya çıkmıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bu hakkın 1983 15 Kasım’ından itibaren yaşama geçmiş bulunan ifadesidir.

Bağımsızlık bildirgesinde de belirtildiği  üzere, KKTC’nin ilanı, federal çözüme  bir engel teşkil  etmemektedir. Bu çerçevede iki eşit  kurucu devlete dayalı , egemenliğin  iki toplumdan  kaynaklanacağı, tarafların birbirine  tahakküm  edemeyeceği iki kesimli yeni bir ortaklık için müzakereleri yürütmekteyiz.

Hedefimiz, toplumumuzun gönül  rahatlığı ile onaylayabileceği bir sonuca varmak,  Türkiye Cumhuriyeti ile yakın işbirliği  içinde Kıbrıs Türk halkının uluslar arası  hukuk içinde hak ettiği saygın bir konuma gelmesini sağlamaktadır.

Bu düşüncelerle 32. yılda  toplumumuza verdiğin büyük hizmetler için seni bir kez daha saygı ile anıyoruz.

Ruhun şad olsun”

KANBAY

Büyükelçi Derya Kanbay’ın yazdıkları ise şu şekilde:

“Değerli Kurucu Cumhurbaşkanı,

Tüm yaşamınızı Kıbrıs Türk halkının  da Kıbrıs adası üzerinde tartışmasız hakkı olan özgürlük  ve eşitlik mücadelesine adadınız.

Kıbrıs Türk’ünün hak ve menfaatlerini savunarak kurduğunuz, bugün 32 yıllık onurlu bir geçmişi geride bırakan çağdaş, laik Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, O’nu emanet ettiğiniz Kıbrıs Türk’ü ve desteğini her zaman kararlılıkla devam ettirecek olan Anavatan Türkiye ile birlikte yoluna deva etmektedir.

Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin  bu büyük bayram coşkusunu paylaşarak Cumhuriyet Bayramını kutluyor, manevi huzurunuzda  saygı ile eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun”.

PİYADE

39’uncu Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına deftere şu ifadeleri yazdı:

“Kıbrıs Türkü’nün özgürlük mücadelesinin sembolü  Aziz Lider Denktaş;

Kıbrıs Türk halkının, haklı ve onurlu mücadelesinin eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, 32’nci kuruluş yıl dönümünde huzurunuzdayız.

Emsalsiz önderliğinizle  başlayan Kıbrıs Türk halkının onurlu ve şanlı mücadelesi sonucunda kardeşlerimiz, kanı ve canı pahasına vatanlaştırdığı bu topraklar  üzerinde,  bugün başı dik, huzur ve güven  içerisinde yaşamaktadır.

Vefakarlığın en güçlü ve en anlamlısına sahip olan  Kıbrıs Türk’ü,  sizi ve kıyas kabul etmez fedakarlığınızı  asla unutmayacak ve sonsuza kadar kalbinde yaşatacaktır.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı, adada huzur ve güven ortamının teminatı olarak görevini bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

Aziz hatıranız  önünde saygıyla eğiliyoruz.
Ruhunuz şad olsun”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.