1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENKTAŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
DENKTAŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

DENKTAŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Benim vicdanım şimdi 363 kişiyi yılbaşında kapının önüne koymaya müsait değil” diyen Denktaş, bu yaklaşımı kabul etmediklerini, bunun mücadelesini vereceklerini vurguladı.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, partisinin bir toplantısında, ülke gündemini değerlendirdi. Parti basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Denktaş, işten durdurmalar konusuna açıklık getirdi.

Kendisinin yurtdışı temasında olduğu bir dönemde, Başbakan Özkan Yogancıoğlu’nun; ‘Yılsonu itibari ile 363 kişinin kamudan durdurulacağı’ ile ilgili bir demecinin yayınlandığını hatırlatan Denktaş, yurtdışı teması sonrası bakanlarından konu hakkında bilgi aldığını ancak bu bilgi doğrultusunda Bakanlar Kurulu’nda böyle bir kararın alınmadığını aktardı.

Denktaş, Başbakan’ın bu açıklamayı Bakanlar Kurulu’na girerken yaptığını öğrendiğini söyledi.

Denktaş, bu durumu iktidarın ortağı olarak kabul etmelerinin kesinlikle söz konusu olmadığını Meclis’te Başbakana ilettiğini söyledi.

“Bunun kamu vicdanını yaralamış’ bir olay olduğu doğru. Ama benim vicdanım şimdi 363 kişiyi yılbaşında kapının önüne koymaya müsait değil” diyen Denktaş, bu yaklaşımı kabul etmediklerini, bunun mücadelesini vereceklerini vurguladı.

Tabandan ‘Onları atmayacaksınız da bizleri ne yapacaksınız’ şeklinde şikâyetler olduğunu da dile getiren Serdar Denktaş, partilinin beklentilerine yanıt vermelerinin kaçınılmaz olduğunu, formüller arandığını ancak yakın geçmişte dile getirdiği gibi 2014 yılının da sıkıntılı geçeceği gerçeğinin de unutulmamasını istedi.

‘363 kişi işten durdurulacak, yerine iktidar ortakları kendi partilisini alacak’ iddialarının da doğru olmadığını söyleyen Denktaş; “işten durdurmalar sonunda yerine partililerin alınacağı durumda da değiliz. Toplamda alınacak sayı belli” ifadelerini kullandı

Denktaş, yeni dönemde toplam istihdam edilebilecek kişi sayısının 280 olduğunun altını çizdi.

‘Elektriğe zam’ konusuna da değinen Serdar Denktaş, ellerinde bulunan mevcut bilgilerin bu zammın maliyetler ölçüsünde yapılmasını emrettiğini, kendilerinin de istemeyerek de olsa bunu kabul etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

KTFF ile KOP arasında imzalanan anlaşmayla ilgili olarak da Denktaş, Federasyon Başkanı Sertoğlu’nu eleştirdi.

Denktaş; “Bu imza ile birlikte KTFF, KOP’a ait üye futbol takımları arasında sade bir üye oldu. Yetki ise tamamen KOP’ta” dedi.

Denktaş, bu durumun “osmosis”i hayata geçirdiğini belirtti.

Serdar Denktaş; “sanki benim gençlerim yarın Real Madrid ile maç yapacak, ertesi gün gelecek Arsenal’de oynayacak. Yok böyle bir şey. Dostluk maçı yapmamız dâhil olmak üzere KOP’un vereceği karara bağlıdır. Yani biz tüm haklarımızı KOP’a devrediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorunu ve görüşme süreci konusuna da değinen Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, dışarıda bir şeylerin piştiğini, içeriğinin de henüz Cumhurbaşkanı dâhil kendilerinin de bilmediğini söyledi. 

BRT

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.