1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENYA’DAKİ CAMİDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TAMAMLANDI
DENYA’DAKİ CAMİDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TAMAMLANDI

DENYA’DAKİ CAMİDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TAMAMLANDI

Kıbrıs sorununa çözüm müzakereleri çerçevesinde oluşturulan Kültürel Miras Teknik Komitesi, Denya’daki camide güvenlik önlemleri alınmasıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

A+A-

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada, 25 Nisan Perşembe günü komite üyelerinin kontraktörle birlikte camiyi ziyaret ettiği ve yapılan işleri inceleyerek başarılı bulduğu ifade edildi.

Cami artık ziyaret edilebileceği için bunun köy için önemli bir gelişim olduğu kaydedilen açıklamada, bunun turistlerin köye ilgisini de artırarak, Denya’nın kültürel mirasına katkı sağlayacağı dile getirildi.

Açıklamada, Denya’daki caminin, adanın kültürel mirasının geri dönüşü mümkün olmayan zararlar görmesini önlemek amacıyla Kıbrıslı Türk ve Rumlar’dan  oluşan Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin güvenlik önlemi alınması için belirlediği 11 tarihi alandan bir olduğu  da belirtildi.

Güvenlikle ilgili çalışmaların AB tarafından finanse edildiği ve BM Gelecek İçin Ortaklık Projesi tarafından Kültürel Miras Teknik Komitesiyle iş birliği içinde yürütüldüğü de kaydedildi.

Kültürel Miras Teknik Komitesi, 2008 yılında, Kıbrıslı Türk ve Rumlar tarafından kurulan 7 komiteden biridir.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.