1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DENYA’DAKİ CAMİNİN KUNDAKLANMASINI KINADI
DENYA’DAKİ CAMİNİN KUNDAKLANMASINI KINADI

DENYA’DAKİ CAMİNİN KUNDAKLANMASINI KINADI

Rum Hükümeti’nin, Denya’daki tarihi caminin kundaklanmasını kınayarak, bunu bir suç faaliyeti olarak nitelendirdiği ifade edildi.

A+A-

Rum Hükümeti’nin, Denya’daki tarihi caminin kundaklanmasını kınayarak, bunu bir suç faaliyeti olarak nitelendirdiği ifade edildi.

Kısa zaman önce restore edilen camide, kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerin sebep olduğu kundaklama yüzünden büyük zarar meydana geldiğini yazan Fileleftheros gazetesi, “Denya’daki Camiyi Yakmaya Çalıştılar” başlıklı haberinde, olayın faillerinin caminin çatısına çıkarak çatıdaki kiremitleri yerinden söktüklerini ve caminin içerisine yanıcı madde fırlattıklarını yazdı.

Bunun sonucunda camide yangın çıktığını yazan gazete, ahşap çatının büyük bir kısmının yandığını belirtti.

Gazete, Rum Yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamada “her nereden gelirse gelsin ve hangi maksatla olursa olsun, bu tarz suç eylemlerinin başardığı tek şeyin, işgalin sona ermesi ve vatanın yeniden birleşmesine dair çabalarda sorun çıkarmak olduğu” ifade edildi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, olayın mümkün olduğunca hızlı bir şekilde aydınlatılması için, Rum Adalet Bakanı ile Polis Genel Müdürü’ne direktif verdiğini kaydeden gazete, Anastasiadis’in, meydana gelen zararın tamir edilmesi için, İçişleri Bakanı’na direktif verdiğini de kaydetti.

Gazete, DİSİ partisinin, caminin kundaklanmasını kınadığını da ekledi.

Politis gazetesi ise “Ortak Tarih Aleyhinde Suç” başlıklı haberinde, “elindeki bilgilere dayanarak”, camide meydana gelen zararın tamir masraflarının, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği Ofisi aracılığıyla, Rum Yönetimi tarafından üstlenileceğini yazdı.

Tamir çalışmalarının gecikmesinin beklenmediğini yazan gazete, camideki güvenliğin artırılmasına dair düşünceler olduğunu, çünkü camiye daha önce de zarar verilmeye çalışıldığını anımsattı.

Habere göre, Kültürel Miras Teknik Komitesi Rum Eş Başkanı Takis Hacıdimitriyu ise gazeteye yaptığı açıklamada, iki tarafın ilişkilerine verilmeye çalışılan zararın, meydana gelen maddi zarardan çok daha önemli olduğunu ifade etti.

Hacıdimitriyu, anıtların restorasyonu ve tamiriyle ilgili iki toplumlu teknik komiteyle işbirliği içerisinde olan BM Kalkınma Programı UNDP’nin, tamir sürecinin başlaması için, caminin planlarını bugün Rum Yönetimi’ne teslim edeceğini de dile getirdi.

Gazeteye göre, olayın faillerinin yakalanması ve cezalandırılmamasının toplumun isteği olması gerektiğini dile getiren Hacıdimitriyu, devamla, “böyle bir eylem cezasız kalırsa, hepimiz suç ortağı oluruz” dedi.

Gazete, AKEL’in de caminin kundaklanmasının kınadığını ekledi.

GAZETE BAŞLIKLARI

Simerini: “Denya’daki Camide Kundaklama”

Alithia: “Vandallar Denya’daki Camiyi Kundaklamaya Çalıştı”

Haravgi: “Vandallar İşgal ve Bölünmenin (Taksimin) Hizmetinde”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.