1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEPO YANGININA 10 TUTUKLAMA
DEPO YANGININA 10 TUTUKLAMA

DEPO YANGININA 10 TUTUKLAMA

Polis, 10 kişiyi ihmalkarlıktan dolayı tutukladı

A+A-

Hamitköy’de hediyelik eşya deposunda çıkan hem deponun hem de üstünde bulunan dairelerin hasar görmesine neden olan yangının çıkış nedeni belirlendi. Polis, 10 kişiyi ihmalkarlıktan dolayı tutukladı

Suna ERDEN

Hamitköy’de önceki gece hediyelik eşya deposunda çıkan ve geç saatlere kadar güçlükle kontrol altına alınan yangın ile ilgili soruşturmada yangını çıkış nedeni tespit edildi. Çevredeki kamera görüntülerini inceleyen polis, deponun üzerindeki apartmandan yanar vaziyette bir şey düştüğünü ve işyeri önündeki çöplüğe düşerek tutuşturduğunu tespit etti. Polis, apartmanın üçüncü katında kalan kimisi Nijerya kimisi Kongo uyruklu R.F., C.P., A.S., Y.B., C.K., P.C., V.L., N.K., Z.C., ve S.S., isimli şahısları soruşturma amaçlı gözaltına aldı. Zanlılar dün tutukluluk talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

HASAR TESPİTİ YAPILAMADI

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlıların “Tedbirsizlik sonucu yangına sebep olmak” suçundan tutuklandıklarını belirtti. Ergüleç, Hamitköy’de önceki gece Melih Kerim’e ait hediyelik eşya deposunun 23.10 raddelerinde deponun üst kısmında yer alan apartman dairesinin balkonundan düşen yanıcı madde ile çöp kartonlarının tutuşması sonucu büyük bir yangın meydana geldiğini anlattı.

Ergüleç, yangının bir anda büyüyerek faciaya dönüştüğünü ve binanın kullanılmaz hale geldiğini anlattı. Ergüleç, bölge sakinlerinin verdiği ifadede üst kat balkonda zanlıların görüldüğünü, o esnada yanıcı bir maddenin hediyelik eşya önünde bulunan çöp kartonların üstüne düştüğü yönünde ifade topladıklarını söyledi. Polis, ilerletilen soruşturmada binada yaşayanları araştırdıklarını ve zanlıları tespit ederek soruşturma amaçlı tutukladıklarını kaydetti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENECEK

Polis, bölgede bulunan kamera kayıtlarının incelenmek üzere emare olarak alındığını soruşturmanın çok yeni olduğunu binada soğutma işlemlerinin henüz tamamlanmadığını ve hasar tespitinin yapılamadığını kaydetti. Ergüleç, soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

TÜMÜ SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken, söz alan 10 zanlının tümü de evde uyuduklarını, korna sesleri duyduklarını ve pencereden bakınca yangını görüp binadan çıktıklarını söyledi. Zanlılar yangınla ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.