1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DERBİNİN 11'LERİ BELLİ OLDU
DERBİNİN 11'LERİ BELLİ OLDU

DERBİNİN 11'LERİ BELLİ OLDU

Olimpiyat'ta dev kapışma! İki takımın ilk 11'i belli oldu

A+A-
Beşiktaş'ın ilk 11'i şöyle:
 
BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Sivok, Escude, Motta, Atiba, Veli, Fernandes, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Almeida
 
Galatasaray'ın 11'i şöyle:
 
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Dany, Hakan Balta, Melo, Selçuk, Engin, Sneijder, Burak, Drogba
 
333. randevu
 
89 yıllık rekabette Beşiktaş ile Galatasaray arasında bugüne kadar 332 maç oynandı, bunların 116’sini Cim-Bom, 105’ini ise Kartal kazandı. 111 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde yapılan 110 maçın 39’unu sarı-kırmızılılar kazanırken, 30’u ise siyah-beyazlıların oldu. 41 müsabaka ise berabere tamamlandı. Beşiktaş, ezeli rakibiyle yaptığı son 6 maçı da kazanamazken, Galatasaray üç galibiyet aldı, üçü de eşitlikle sonuçlandı.
 
Terim ile Bilic 2. kez rakip
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 5 yılı aşkın süre sonra ikinci kez karşı karşıya  gelecek. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Terim yönetimindeki Türkiye,  Bilic’in çalıştırdığı Hırvatistan Milli Takımı’nı çeyrek finalde penaltılarla eledi.
 
Cim-Bom daha pahalı
 
* Alman internet sitesi transfermarkt’ın verilerine göre, Galatasaray’ın futbolcularının tahmini değeri 370, Beşiktaş’ın ise 255 milyon lira...
* Beşiktaş Teknik  Direktörü Bilic, Türkiye’de ilk derbisine çıkacak.
* Beşiktaş-Galatasaray rekabetinde eylül ayında oynanan maçlarda galibiyet sayısı bakımından eşitlik bulunuyor.
* Cim-Bom’da 7 (Felipe Melo-3, Hakan Balta, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Selçuk İnan, Emre Çolak ve Riera), Beşiktaş’ta ise 3 (Filip Holosko-4, İbrahim Toraman-3 ve Tomas Sivok-2) futbolcu, daha önceki rekabette gol attı.
 
* Beşiktaş’ın yeni transferleri Tolga Zengin, Pedro Franco, Ramon Motta,  Gökhan Töre, Sezer Öztürk, Atiba Hutchinson, Kerim Frei Koyunlu, Michael Eneramo ve Günay Güvenç, teknik heyetin görev vermesi durumunda Beşiktaş formasıyla ilk derbi heyecanını yaşayacak. Galatasaray’da ise bu sezon kadroya katılan Chedjou ile Bruma,  teknik  heyetin uygun görmesi durumunda Türkiye kariyerlerinde ilk kez Beşiktaş’a karşı  sahaya çıkacak.
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.