1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERDİMİZ ÇOK
DERDİMİZ ÇOK

DERDİMİZ ÇOK

Sipahi köy halkı, hür eşeklerden, başıboş köpeklerden ve yüksek gerilim hatlarından şikayetçi

A+A-

Sipahi köy halkının derdi çok. Köylüler, hür eşeklerden, başıboş köpeklerden ve yüksek gerilim hatlarından şikayetçi. Sipahililer, Karpaz bölgesindeki hür eşeklerin tarlalarına ve ekili alanlarına zarar verdiğinden dert yandı.

Evlerin önüne kadar gelen eşeklerin ağaçlara ve sebzelere zarar verdiğini belirten köy halkı, avcıların doğaya bıraktığı sahipsiz köpeklerin de evcil hayvanları telef ettiğini söyledi.

Köylüler, en önemli sorunları arasında yüksek gerilim hatlarının da olduğunu ifade etti.   Trafonun köy içerisinde olmasından dolayı yüksek gürültüye maruz kaldıklarını belirten köy halkı, yetkililerden sorunlarına çare istedi.

Şerafettin Akdenir, Sipahi köyünde kurulan Yenierenköy Trafo Merkezi ve Sipahi köyü içerisinden geçirilen yüksek gerilim hatlarının herkesi çileden çıkardığını söyledi.

Gece evlerin önünde oturulamadığını belirten Akdenir, “Özellikle çiğ düştüğü zaman yüksek gerilim hattından gelen seslerden ne evlerin önünde oturabiliriz ne de uyuyabiliyoruz. Yeter artık bu soruna bir hal çaresi bulunsun” dedi.

Akdenir, hür eşeklerin de ağaç ve sebzeleri yediğini söyledi. Aydın Kar da, eşeklerin evin önünde ne bulursa yediğini belirtti. Eşeklerin evlerin avlularında yatıp yuvarlandığını söyleyen Kar, “Evin bahçesine muşmula, cennet hurması, asma ağacı, mandalina, portakal ağacı ektim, hepsini yediler hiçbir şey bırakmadılar” dedi.

Afina Mihalizavra, gece olunca eşeklerin evlerin önüne kadar geldiğini belirtti. Bahçedeki karanfilleri dahi yediklerinden dert yanan Mihalizavra, “Bu eşekleri toplayacak yetkili yok mu, bıktık usandık gece kovalamak için bile dışarı çıkamıyorum” diye konuştu.

Ahmet Yıdız ise, Karpaz’a gelen avcıların köpeklerini doğaya bıraktığını söyledi. “Benim evimin önünde kanepelerim var. Avın ertesi günü sabah beş tane köpek kanepelerde yatıyordu. Ben bu pisliği çekmeye mecbur muyum?” diyerek isyan eden Yıdız, şöyle devam etti:

“Kampa geliyor pisliğini bırakıyor, ava geliyor köpeğini bırakıyor bu yetmezmiş gibi şimdi de eşekleri çekiyoruz. Evlerimizin önünde ne ağaç ne sebze ne çiçek bıraktılar” dedi.

Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.