1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEREBOYU'NDA ASKERİ BÖLGEDEN YENİ YOL AÇILIYOR!
DEREBOYU'NDA ASKERİ BÖLGEDEN YENİ YOL AÇILIYOR!

DEREBOYU'NDA ASKERİ BÖLGEDEN YENİ YOL AÇILIYOR!

Çok konuşuldu ancak şimdi gerçekleşiyor! “Yeni yol için düğmeye basıldı”

A+A-

 

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Dereboyu’nda yaşanan trafik sorunun önüne gece bilmek için Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düğmeye basıldı. Eski LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu zamanında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile yazışmalardan sonra varılan anlaşma ile alınan yol izni sonrasında LTB yeni yol yapımına hazırlanıyor.

Mehmet Akif Caddesi İle Osman Paşa Caddesini birbirine bağlayan çemberden başlayıp askeri bölge içinden Kanlı Dere’nin paralelinden uzanacak olan yolun Osman Örek Caddesine çıkarılması projesi hazır. Yolun Lefkoşa trafiğinin bir nebze olsun rahatlaması amaçlanıyor.

Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde yaşanan trafik sorunun önüne gece bilmek için Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından düğmeye basıldı. Dereboyu paralelinde bulunan askeri bölgeden yeni bir yol yapılması konusunda Eski LTB başkanı Kadri Fellahoğlu zamanında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı imzalanan protokolün devamı geliyor.

Askeri bölgeden yol geçecek

Mehmet Akif Caddesi İle Osman Paşa Caddesini birbirine bağlayan çemberden başlayıp askeri bölge içinden Kanlı Dere’nin paralelinden uzanacak olan yolun Metehan üzerindeki Osman Örek Caddesine çıkarılması projesi hazır. Yol tamamlandıktan sonra özellikle Dereboyu, sonrasında Lefkoşa trafiğinin bir nebze olsun rahatlaması amaçlanıyor.

Olguner; “Yeni yol için düğmeye basıldı”

LTB Meclis Üyesi Onur Olguner, Dereboyu’nda oluşan trafik sorununu çözmek adına geçmiş dönemde başlatılan proje Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile başlatılan çalışmalar sonucunda ilerleme kaydedildiğini vurgulayarak, “Yeni yolun yapımının ve projenin Lefkoşa ve özellikle

Dereboyu trafiğini bir nebze rahatlatacaktır. Yeni yolun devreye girmesi ile Dereboyu’ndaki trafik tek şeride düşürülebilir. Bunun yanında çevre düzenlemesi yapılarak bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve otopark yapımı da ihmal edilmeyecektir. Bölgenin önümüzdeki yıllarda yükünü azaltmak adına önemli bir proje olacaktır.

Yolun açılmasıyla birlikte yarışmaya çıkacak, Dereboyu’nun şekillendirme projesidir. Tabi ki biz bu projeyi hazırlayıp meclise sunacağız. Kadri Bey zamanında imzalanan protokolün devamını getirip, biran önce projeyi ortaya çıkartıp, fonunu bulup bu yolu kullanıma geçirmek istiyoruz.”

Fellahoğlu; “GKK izni yazılı verdi!”

Eski LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Askeri bölgeden geçecek olan yeni yolun yapımıyla ilgili kendi başkanlığı döneminde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile yazıştıklarını belirterek, “Yazışmalar sonucunda GKK’nın çok büyük bir anlayış gösterdi. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Güzelyurt’a, Girne’ye ve Gönyeli’ye akan trafiğin önünü açacağını düşündüğümüz bu yol için yapılabileceğini bildirimini yazılı olarak Lefkoşa Türk Belediyesine iletti.

İlk kez gerçekleşen bu olaydan sonra, artık bunu planlamak, yolun projesini hazırlamak, kaynağını bulmak ve ihaleye çıkmak kalıyordu. Bu durumun bu aşamaya gelmesi oldukça önem taşıyor, çünkü daha öncede bu konuda bazı girişimler olmuştu ama resmi yazışmayla bu aşamaya getirilmemişti” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.