1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEREBOYU'NUN BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU...
DEREBOYU'NUN BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU...

DEREBOYU'NUN BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU...

Lefkoşa’nın Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde bir marketin yanındaki

A+A-

Lefkoşa’nın Dereboyu olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde bir marketin yanındaki rögarın sık sık taşması ve pis suların diğer dükkan ile restoranların önünden akıp gitmesi esnafı bezdirdi.

Cadde üzerinde faaliyet gösteren Barani Off Licence isimli işyerinin işletmecisi Uğur Barani, “Dereboyu çok kirli ve bakımsız. Dereboyu, Dereboyu değil resmen pislikboyu. İnsanlar lağım suyuna basıp, işyerlerine ve restoranlara giriyor. Olacak iş değil’ dedi.

Uğur Barani, işyerinin yanındaki markete ait kanalizasyon kuyusunun sık sık taştığını aktardı.

Barani, “Lağım suyu taştıktan sonra sorunu gidermenin faydası yoktur. Lağım suyu, restoranlar ve işyerlerimizin önünden akıp gidiyor. Bu sorunu sık sık yaşıyoruz. Hesapta en işlek, en ünlü cadde ama dökülüyor” dedi.

“Kanalizasyon sistemini bir çöp gibi kullanmamak gerekiyor”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak, iki, üç ayda bir, kanalizasyonun yanlış kullanımından dolayı, şikayet konusu olan rögarın taştığını doğruladı.

Özkaynak, belediye ekibinin sıkıntı yaşanan caddeye gittiğini ve oluşan tıkanıklığın iç hattan kaynaklandığının tespit edildiğini belirtti.

Faik Özkaynak, “Kanalizasyonu yanlış kullanımdan dolayı tıkanıklık yaşanıyor. Kanalizasyona atılmaması gereken, örneğin ıslak mendil gibi şeylerden tıkanma yaşanıyor. Kanalizasyon sistemini çöp gibi kullanmamak gerekiyor. Tıkanıklık bundan dolayı yaşanıyor. Belediyeye ait olan hattın bakımı yapıldı. Belediyemiz ilgili apartmanda yaşayanları konu hakkında bilgilendirecektir” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.