1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEREDEKİ MİKROP İNSANLARA BULAŞIYOR!
DEREDEKİ MİKROP İNSANLARA BULAŞIYOR!

DEREDEKİ MİKROP İNSANLARA BULAŞIYOR!

Çocuğun kolları delik deşik oldu

A+A-

Gönyeli Yenikent’te 45 bin litre lağımın bölgedeki dereye pompalanması ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor

Özlem ÇİMENDAL

Gönyeli Yenikent sakinleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri eylemle Gönyeli’de lağım suyunun dereye boşaltılmasını protesto etmiş, çağdaş, insana yakışan, sağlıklı bir çevrede yaşama hakları bulunduğunu vurgulayarak, günlük olarak 45 bin litre lağımın yaşadıkları bölgelerde dereye pompalandığını ve bunun artık dayanılmaz bir hal aldığını söyleyerek isyan etmişlerdi. 

 

Deredeki mikrobu sinekler insanlara taşıyor 

Dereye boşaltılan lağım sularının halk sağlığını da ciddi bir tehlikeye attığının altını çizen Gönyeli-Yenikent sakinleri, evlerinde duramaz hale geldiklerini, sıcaklıkların da artması ile ortaya çıkan sivrisinek ve kara sineklerin, deredeki mikrobu insanlara taşıdığını vurguladılar.  

 

Çocuğun kolları delik deşik oldu

Etrafa yayılan pis koku bir yana, haşerelerin ve sineklerin deredeki mikrobu özellikle çocuklara taşımasını eleştiren ve çocukların kollarında kocaman yaralar açılarak ciddi sağlık problemleri yaşamalarına isyan eden Yenikentliler, “Çocuğun bütün kan tahlilleri ve kontrolü yapıldı. Hiçbir sağlık sorunu yok. Tek sorun lağımın akıtıldığı yanıbaşımızdaki pis dere” dediler.

Yeni Bakış

 

 
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.