1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERELERİN ISLAHI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR
DERELERİN ISLAHI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

DERELERİN ISLAHI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Dumlupınar bölgesinde yaklaşık 1 km’lik dere yatağının ıslah edildiği...

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), derelerin ıslahı ile ilgili çalışmalarını, çevre örgütlerinin yanı sıra gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse Lefkoşa Kaymakamlığı ile işbirliği içinde sürdürdüğü bildirildi.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Dr. Veteriner Hekim Erkut Derviş Özgöray, LTB ile Çevre örgütlerinin gerçekleştirdiği toplantılar neticesinde, dere ıslahında kullanılacak yöntemlerin belirlendiği ve Ağustos ayı içerisinde Dumlupınar bölgesinde yaklaşık 1 km’lik dere yatağının bu yöntemlerle ıslah edildiği bilgisini verdi.

Özgöray, bunun yanı sıra LTB ile Lefkoşa Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ile, gerek su taşkınlarının önlenmesi, gerekse de haşere üremesinin engellenmesi için dere ıslah çalışması yapılacağını belirtti.

Söz konusu bu çalışma için gerekli tespitlerin yapılıp sıkıntı noktalarının belirlendiği kaydeden Özgöray, Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı’nın belirlenen noktalarda dere ıslahı için ihaleye çıkacağını söyledi. Özgöray, dere temizliği sırasında çevre örgütlerinin hassasiyetinin de dikkate alınacağını vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.