1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. DERİMİZDE 'SİNEKSAVAR' VARMIŞ
DERİMİZDE 'SİNEKSAVAR' VARMIŞ

DERİMİZDE 'SİNEKSAVAR' VARMIŞ

Amerikalı bilim adamları, insan vücudunun, sivrisineklerin muhtemel avlarının kokusunu alma becerisini engelleyebilen kimyasallar salgıladığını belirledi.

A+A-

Bu kimyasal, piyasaya sürüme hazır hale getirildiğinde, insanların sivrisineklere "görünmemeyi" başarabileceği belirtildi.

Bilim adamları, bir kişinin kokusunun derideki yüzlerce bileşenden oluştuğunu belirterek, hangilerinin sivrisinekleri çektiğini ve uzaklaştırdığını belirlemek için kokulara ayrılan özel bir "sivrisinek kafesi" kullandıklarını açıkladı.

Bir kişinin "sevilmeyen" bu kimyasalların sürüldüğü elini hayvanların "beğenisine" sunan bilim adamları, sivrisineklerin bu kişinin eliyle ilgilenmediğini gördü.

Çalışmalarını ABD'deki Amerikan Kimya Derneği'nin toplantısında sunan bilim adamları, bu maddenin kozmetik ürünlerde kullanılıp satışa sunulmasının yıllar alabileceğini vurguladı

Kısa süre önce yapılan araştırmalar, sineklerle mücadele için geliştirilen ilaçların artık eskisi kadar etkili olmadığını göstermişti.

Keşfedilen kimyasallar, sadece yaz aylarında sivrisinek ısırıklarından kurtulmayı değil, her yıl yüzbinlerce kişinin öldüğü sıtma gibi bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesini de sağlayabileceği belirtildi.

AA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.