1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERİNYA’DAKİ YANGINA 2 HELİKOPTER DE MÜDAHALE EDİYOR
DERİNYA’DAKİ YANGINA 2 HELİKOPTER DE MÜDAHALE EDİYOR

DERİNYA’DAKİ YANGINA 2 HELİKOPTER DE MÜDAHALE EDİYOR

DERİNYA’DAKİ YANGINA 2 HELİKOPTER DE MÜDAHALE EDİYOR

A+A-

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ BURCU: “RUM SÖZCÜ HRİSTODULİDİS YARDIM VE İŞBİRLİĞİ İÇİN HAZIR OLDUKLARINI İLETTİ”

KAYMAKAM ÇOLAKOĞLU: “BELEDİYELERDEN DE YARDIM İSTEDİK, ÇOK SAYIDA TANKER VE İŞ ARACI DA SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI”

ERÇİN: “İNGİLİZ ÜSLERİNDEN İKİ HELİKOPTER HAVADAN MÜDAHALE BAŞLATTI”

CUMHURBAŞKANLIĞI MÜSTEŞARI HÜDAOĞLU DA YANGIN BÖLGESİNE GİTTİ

Gazimağusa’nın Derinya bölgesinde saat 15.00’te başlayarak Kapalı Maraş’a da yayılan ve henüz kontrol altına alınamayan yangına İngiliz Üslerinden gelen iki helikopter de müdahale ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in kendisini telefonda aradığını ve yangın söndürme çalışmalarında işbirliği ve yardıma hazır olduklarını, bunun için kendilerinden gidecek talebi beklediklerini ilettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da gerekmesi halinde bu iş birliğinden kaçınılmaması gerektiğini ilgili makamlara ilettiğini hatırlatan Burcu, ihtiyaç olması halinde yardım isteneceğini belirtti.

İngiliz üslerinden iki helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, saat 18.30 sıralarında kendilerine iletilen bilgilere göre, yangının kısa süre sonra kontrol altına alınmasının beklendiğini söyledi.

Rum Yönetimi Sözcüsü Hristoduludis’in kendisini ikinci kez aradığını ve durumu sorduğunu kaydeden Barış Burcu, kendisinin de buna teşekkür ettiğini, kendilerine şu anda öyle bir ihtiyaç olmadığı bilgisi geldiğini ilettiğini ifade etti.

Burcu, “Öyle bir ihtiyaç yeniden doğması halinde, -umarız ki doğmaz- kendilerini aramaktan çekinmeyeceğimizi de ilettim” dedi.

Barış Burcu, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kendisine ve Müsteşar Gürdal Hüdaoğlu’ndanyangınla ilgili sıcak takip içinde olmalarını ve her aşamada kendisine bilgi verilmesini istediğini de kaydederek, ihtiyaç duyarsa Cumhurbaşkanı Akıncı’nın da bölgeye gidebileceğini ancak şu anda öyle bir ihtiyaç olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ise yangın bölgesine gitti. Hüdaoğlu, havadan müdahalenin de eklenmesiyle yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığını belirtti.

ÇOLAKOĞLU: “SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA BÖLGE BELEDİYELERİ DE KATILIYOR” 

Bu arada Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, İngiliz üslerinden gelen helikopterlerin de yangına müdahale ettiğini ve saat 18.30 itibarıyla alevlerin henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Yangın nedeniyle bölgenin kara bulutlarla kaplandığını belirten Çolakoğlu, söndürme çalışmalarına bölgedeki belediyelerden de katkı istediklerini ve çok sayıda iş makinesiyle tankerin çalışmalara katıldığını bildirdi.

ERÇİN: “İNGİLİZ ÜSLERİNDEN 2 HELİKOPTER”

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ise İngiliz Üslerinden iki yangın helikopterinin 15 dakika arayla devreye konulduğunu ve söndürme çalışmalarına havadan da devam edildiğini söyledi.
Erçin, duruma göre başka yerlerden de yardım istenip istenmeyeceğinin değerlendirileceğini kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.