1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. DERMATOLOGLARDAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ
DERMATOLOGLARDAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

DERMATOLOGLARDAN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ

Dermatologlardan cilt bakım önerileri

A+A-

Cilt bakımınızda en çok neye dikkat ediyorsunuz? Temizlik mi, nemlendirme mi, yoksa beslenme mi?

Dermatologların cilt bakımı için önerdiği en önemli şeylerin başında, düzgün beslenme, nemlendirme ve cildi uv ışınlarından koruma geliyor. Daha genç ve sağlıklı görünen bir cilt istiyorsanız, önerilere göz gezdirin. Bakalım içlerinden hangileri sizin güzellik rutininizde var?

ciltbakimi4 450

Beslenme önemli

Güzel bir cildin sırrı doğru beslenmede gizli. Dermatologlar, temiz ve sağlıklı bir cilt için bol bol su içmeyi ve somon ile ceviz gibi omega 3 yağ asitleri bakımından zengin besinleri tüketmeyi öneriyor. Bu besinleri tüketerek cilt hücrelerinizi güçlü ve sağlıklı tutabilirsiniz.

Uyumadan önce temizleyin

Cilt temizliği için en uygun zaman uyumadan önceki saatlerdir. Kir, yağ, bakteri ve makyaj kalıntıları cilt gözenekleriniz tıkar ve nefes almasını önler. Bu sebeple uyumadan önce cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizi kirden arındırın. Temizlik işlemi bittiğinde uygun bir nemlendirici ile cildiniz yumuşatın. Sabahları uyandığınızda ise yüzünüzü sıcak yerine ılık suyla yıkayın.

Cilt tipinizi keşfedin

Ciltteki yıpranmaları en aza indirmek için cilt tipinize uygun olan bakım ürünleri kullanmanız gerekiyor. Cilt bakım ürünleri satın alırken içerisinde dolgu maddesi bulunanlardan uzak durun. Doğal içerikli ürünler kullanmanız cilt sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.

ciltbakimi5 450

Mineral makyaj ürünlerini kullanın

Uzmanlar, makyaj malzemelerinde tercihinizi mineral olan ürünlerden yana kullanmanızı öneriyor. Mineral ürünler, cildinizin nefes almasını, gözeneklerin tıkanmamasını ve daha az zarar görmesini önlüyor.

Dudak bakımını ihmal etmeyin

Dudak üzerindeki deri oldukça incedir ve çok çabuk hasar görebilir. Bu sebeple dudaklarınızın bakımını da ihmal etmemeniz gerekiyor. Kuruduğunda ve çatladığında scrub uygulayın ve mutlaka nemlendirin.

ciltbakimi3 450

Güneş koruyucuyu unutmayın

Cilt bakımında en önemli konulardan biri de güneş koruyucu kremler. Genç görünen bir cilt istiyorsanız, dışarı çıkarken mutlaka 30 faktörlük bir güneş kremi sürerek güneşin zararlı UV ışınlarından korunmalısınız.

Stresten uzak durun

Duygusal yıkıntılar ve üzüntüler sizi en az 5 yaş daha yaşlı gösterir. Gergin olduğumuzda vücudumuzdaki stres hormonları artar ve kolajenlerin zarar görmesine neden olur. Üstelik stres, sivilce oluşumuna ve kızarıklıklara da neden olabiliyor. Stresli olduğunuz anlarda, derin bir nefes alıp sakinleşin. Kısa süre sonra işe yaradığını göreceksiniz.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.