1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERS ZİLİNE 1 HAFTA KALA
DERS ZİLİNE 1 HAFTA KALA

DERS ZİLİNE 1 HAFTA KALA

Okulların açılmansa bir hafta kaldı, inşaatlar halen tamamlanmadı… İlkokullar, ortaokul ve liselerde 16 Eylül’de yeni ders zili çalacak ancak sekizi ilköğretim olmak üzere toplam 16 okul, eğitim yılına geç başlamakla karşı karşıya…

A+A-

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir hafta kala, ülke genelindeki okullarda inşaat çalışmaları sürüyor.

İlköğretim ve ortaöğretimdeki birçok okulda tamirat çalışmaları hala tamamlanamadı. Çoğu okulda çalışmalar hafta sonu da devam etti.

Kayıtlar bugün başlıyor
Okullarda inşaat işleri devam ederken, İlköğretimde kayıtlar da bugün başlıyor… Okulların açılmasına sayılı günler kala, çalışmaların sona ermemesi velileri huzursuz ediyor.
16 Eylül’de ders zili çalacak ancak bazı okullar açılmama tehlikesi ile karşı karşıya. İlkokulların yanı sıra ortaokul ve liselerde toplam 16 okulun yeni eğitim yılına geç başlaması gündemde.
Bazı okullarda birkaç sınıf dışında tüm derslikler değiştiriliyor. Bazı okullarda ise kapı ve pencere dahi yok.

Sekiz ilkokul tehlikede
İlk öğretimde Şht Doğan Ahmet İlkokulu, Gelibolu İlkokulu, Eşref Bitlis İlkokulu, Geçitkale İlkokulu, Girne Karakum Anaokulu ve Minareliköy İlkokulu, Şht Mehmet Eray İlkokulu ve Alasya Vakıf Anaokulu olmak üzere toplam sekiz okulun yeni ders yılına yetişemeyeceği endişesi taşınıyor.

Bununla birlikte Şht Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenci sayısının kalabalık olduğu, bu yüzden de iki sınıfa daha ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nda ise ihaleye çıkılmasına rağmen, şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadı.
Veliler, bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor.

16 okulda tamirat, 11 okulda ek derslik ihtiyacı…
Okullardaki tamiratın yanı sıra bazı okullarda derslik ve öğretmenler odası gibi eksiklikler de mevcut.

KTOEÖS’ün 28 Haziran’da hazırladığı listeye göre,16 okulda tamirat, 11 okulda ek derslik ihtiyacı, 4 okulda ise öğretmenler odası eksikliği bulunuyor.

Listede iki okulda hem tamir hem ek derslik odası, dört  okulda tamir ve öğretmenler odası, iki  okulda tamir ve sınıf ihtiyacı, beş okulda öğretmenler odası ile derslik, bir okulda, tamir öğretmenler odası ve derslik ihtiyacı, bir okulda ise tamir ve kapalı spor salonu ihtiyacı bulunuyor.

Orta eğitimde de durum kötü
Okulların açılmasına iki hafta kalırken özellikle Anafartalar Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi, Mehmetçik Ortaokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve Cumhuriyet Lisesi’ndeki çalışmalar henüz tamamlanmadı.

Bununla birlikte Girne’de inşaatı başlatılan ortaokul bitirilemezken, 
Mağusa’ya acil bir okul yapılması gerekiyor.
Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi, Canbulat Ortaokulu, Beyarmudu Ortaokulu ve acil bekleyen diğer okulların çalışma sürelerinin kontrol edilmesi şart.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.