1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DERVİŞ EROĞLU’NUN BİR BİLDİĞİ VARDI...”
“DERVİŞ EROĞLU’NUN BİR BİLDİĞİ VARDI...”

“DERVİŞ EROĞLU’NUN BİR BİLDİĞİ VARDI...”

“BM Genel Sekreter Yardımcısı Kıbrıs’a Geliyor... Jeffrey Feltman ‘Aşinalık’ Kazanmak ve İki Toplum Lideriyle Görüşmek Üzere 5 Mayıs’ta Ada’ya Geliyor”

A+A-

BM GENEL SEKRETERİ’NİN SİYASİ KONULARDAN SORUMLU YARDIMCISI JEFFREY FELTMAN 5 MAYIS’TA ADA’YA GELİYOR

FELTMAN’IN ADA’YA GELECEĞİ GÜN, NİKOS ANASTASİADİS ALMANYA’YA HAREKET EDECEK

BM Genel Sekreteri’nin siyasi konulardan sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman’ın önümüzdeki hafta başlarında Ada’ya gelmesi bekleniyor.

Okurlarına, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüşmesinin ardından Feltman’ın Kıbrıs’ta bir dizi temasta bulunmasının beklendiğini söylediğini hatırlatan Alithia “Kıbrıslı Türk lider Derviş Eroğlu’nun bir bildiği vardı” vurgusunu yaptı.

Haberi “BM Genel Sekreter Yardımcısı Kıbrıs’a Geliyor... Jeffrey Feltman ‘Aşinalık’ Kazanmak ve İki Toplum Lideriyle Görüşmek Üzere 5 Mayıs’ta Ada’ya Geliyor” başlığıyla okurlarına aktaran gazete, Feltman’ın 5 Mayıs’ta Ada’yı “aşinalık kazanmak için” ziyaret edeceğinin, dün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e de resmen bildirildiğini kaydetti.

Jeffrey Feltman’ın geleceği 5 Mayıs tarihinin, Rum Yönetimi Başkanı’nın Almanya ziyareti için Güney’den ayrılacağı tarih olduğuna dikkat çeken gazete, Jeffrey’in ziyareti bildirilirken kullanılan “aşinalık” ifadesinin Rum yönetimi tarafından Jeffrey Feltman’ın “Kıbrıs sorununda aktif rol üstleneceği, bunun da, bundan sonra Ada’ya daha sık geleceği” şeklinde algılandığına vurgu yaptı.

Gazete devamla Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ve Kıbrıslı Türk müzakereci Kudret Özersay’ın müzakerelerin ikinci aşamasıyla ilgili açıklamalarını okurlarına aktardı.

Fileletheros, “Feltman’dan Takviye Ziyareti... BM Genel Sekreter Yardımcısı Gelecek Hafta Başlarında Kıbrıs’ta” başlıklı haberinde bilgi sahibi kaynaklara dayanarak Feltman’ın, bilgilenme ve tanışma nitelikli ziyaretinde, Kıbrıs sorununu dosya ve belgelerden öğrenmek yerine olgu ve olaylarla ilgili resmi yerinde görmek niyetinde olduğunu belirtti.

Feltman’ın New York’ta (BM merkezi) Kıbrıs sorunuyla ilgili konularda görevli olduğunu belirten gazete, BM yetkilisinin, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler Kudret Özersay ve Andreas Mavroyannis’le görüşmek ve Ada’daki BM Barış Gücü yetkilileriyle temas edeceğini yazdı.

Gazeteye göre ara bölgeyi de gezecek olan Jeffrey Feltman’ın Ada’yı ziyareti, müzakerelerin ikinci ve özlü aşamasının başlayacağı 6 Mayıs’ta denk gelecek olmasına karşın müzakere prosedürüne müdahil olmak niyetinde değil. Bu rolü, şu anda BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevini vekâleten yürütmekte olan Lisa Buttenheim’a bırakıyor.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.