1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERYA: "KADINLARIN ÖNERİLERİ HAZIR"
DERYA: "KADINLARIN ÖNERİLERİ HAZIR"

DERYA: "KADINLARIN ÖNERİLERİ HAZIR"

Derya: "Kadınların önerileri hazır"

A+A-

 

Güven yaratıcı önlemler çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda komite kurulması yönünde karar alınmasını Kıbrıs Postası’na değerlendiren CTP Milletvekili Doğuş Derya, kadınların önerilerinin hazır olduğunu belirtti.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Güven yaratıcı önlemler çerçevesinde BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda komite kurulması yönünde alınan kararı CTP Milletvekili Doğuş Derya değerlendirdi.

Derya, BM Güvenlik Konseyi’nin 2000’li yıllarda yayınladığı 1325 sayılı bir kararı olduğunu belirtti. Derya, bu kararda çatışma yasasına göre ülkelerde kadınların müzakere sürecine dahil edilmesi ve yapılacak olan barış antlaşmalarında bir fiil aktif rol oynaması gerektiğini söyledi.

Derya, karar doğrultusunda 2011 yılından beri Kıbrıslı Rum ve Türk kadınların federal Kıbrıs’ın toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifi ile de kurulması için birçok öneri üretildiğini anlattı. Derya, müzakere başlıkları içinde idare ve güç paylaşımı, vatandaşlık, ekonomi ve mülkiyet başlıklarında kadınların önerilerinin hazır olduğunu belirtti. Derya, toplumsal cinsiyet komitesinin oluşacak olmasını olumlu bulduğunu ifade ederek her iki lideri de tebrik ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.