1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DERYA'NIN SÖZLERİ MECLİSİ KARIŞTIRDI!
DERYA'NIN SÖZLERİ MECLİSİ KARIŞTIRDI!

DERYA'NIN SÖZLERİ MECLİSİ KARIŞTIRDI!

Derya'nın Sözleri Meclisi Karıştırdı

A+A-

Mecliste devam eden 2015 yılı bütçe görüşmeleri farklı tartışmalara da sahne oluyor. Meclis Genel Kurulu’nda Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada Zorlu Töre ile Doğuş Derya arasında gerginlik yaşandı.

Zorlu Töre’nin çözüm karşıtı konuşmasının ardından kürsüye çıkan CTP-BG milletvekili Doğuş Derya, faşizmin faşizmi beslediğini hatırlattı ve resmi tarih içerisinde bir sürü hikayenin sessizleştirildiğini söyledi. “Kilise ilk defa 74 yılında kürtajı serbest bıraktı. O kadar çok Kıbrıslı Rum kadın vardı ki tecavüze uğrayan” şeklinde konuşan Derya, kendi hakikatlerimizi haykırırken bir başkasının da acı çektiğini, görmezden geldiğimiz kişilerin de insan olduğunu barışı da savaşı da insanların yaptığını unutmadan konuşmak gerektiğini anlattı.

DERYA

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya ise, faşizmin faşizmi beslediğini dile getirerek, Kıbrıs Rum milliyetçilerinin söylemleriyle Kıbrıs Türk milliyetçilerinin söylemleri arasında fark olmadığını anlattı.

Resmi tarih içerisinde bir sürü hikayenin sessizleştirildiğini dile getiren Derya, resmi tarihin bu ülkeyi yöneten ve bundan fayda sağlayanların işine yaradığını kaydetti.

Savaşlarda kazanan taraf olmadığını anlatan Derya, resmi tarih içinde Kıbrıslı Türkler dışında acı çekenler olduğunun unutturulmaya çalışıldığını anlattı.

Ülkede Kıbrıslı Türkler dışında, Rumların, Ermenilerin, Maronitlerin de evlerinden atıldığını, kayıp yaşadığını ve tecavüze uğradığını ifade eden Derya, federal çözümün insanlar arasında barışın tesis edileceğini gösterdiğini anlattı.

Federal tezin bir Kıbrıs Türk tezi olduğunu anlatan Derya, bunun Rum şövenistlerinin tezi gibi sunulduğunu ancak bunun doğru olmadığını dile getirdi.

Sadece Rum şövenistlerini dinleyerek Güney’de yaşanan olumlu gelişmelerin göz ardı edildiğini anlatan Derya, PIK televizyonunda 63-74 arası mağdur olan Kıbrıslı Türklerin sorunlarının tartışıldığını dile getirdi.

“Ganimet rejiminin taşları yerinden oynayacak, bundan korkuyorlar” diyen Derya, çözüm için gerekli iradenin ortaya konmasını istedi.

Federalist görüşün şovenizme karşı durduğunu anlatan Derya, milliyetçiliğin savaş getireceğini dile getirdi.

Derya, resmi tarih dışındaki kaynakların da dile getirilmesi gerektiğini anlattı.

TÖRE

Doğuş Derya’ya yanıt vermek üzere yeniden kürsüye çıkan Töre, Kıbrıslı Rumların tecavüze uğradığı ifadesinin doğru olmadığını söyleyerek, Türk ordusunun tecavüzcü ilan edilmesinin kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.