1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DESTEK OLUNMALI
DESTEK OLUNMALI

DESTEK OLUNMALI

Destek olunmalı

A+A-

Ercan’da, Kıbrıs’a özgü el işlerinin satışını yapan işletme ülke kültürünün tanıtımı adına önemli bir görevi yerine getiriyor.

Diyalog - Melin DOBRAN
Ercan Havalimanı’nda faaliyet gösteren Lefkara Corner isimli iş yeri, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden turistlerin ilgisini çekiyor.

Kıbrıs’a özgü el işlerinin satışını yapan işletme ülke kültürünün tanıtımı adına önemli bir görevi yerine getiriyor.

Diyalog’a konuşan Mehmet Ekingen, iş yerinin oğluna ait olduğunu, dükkanda satılan Kıbrıs’a özgü el işi eşyalara sadece turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi.

Eşinin dükkânının 25 yıldan beridir Büyük Han’da olduğunu dile getiren Ekingen, oğlunun ise Ercan’a şube açtığını belirtti. Kıbrıslı Türklerin Büyük Han’daki dükkândan alışveriş yaptığından söz eden Ekingen, yabancı yolcuların Ercan’daki dükkâna ilgi gösterdiğini fakat pek fazla satış yapamadıklarından yakındı. Bu konuda devletten destek istediklerini dile getiren Ekingen, Kıbrıs’a özgü el emeklerinin daha çok tanıtılması gerektiğine dikkat çekti.

“Yazıyı gönderdik”

Yaklaşık 50 kadının bu meslekten ekmek yediğini dile getiren Ekingen, el emeklerini eşinin de yaptığını belirtti. Ekingen, “Bize destek verilmesi için Turizm Bakanlığı’na yazı yazdık. Çünkü Kıbrıs kültürünün ve Kıbrıs’a özgü el emeklerinin unutulmaması lazım” dedi. Lefkara Corner’da Kıbrıs haritası baskılı süs eşyaları, Lefkara işinden yapılmış sehpa örtüleri, Lefkara işli çantalar, ipek böceği kozasından yapılan pano ve tepsiler satılmakta.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.