1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEV-İŞ AÇLIK GREVİNE GİRİYOR!
DEV-İŞ AÇLIK GREVİNE GİRİYOR!

DEV-İŞ AÇLIK GREVİNE GİRİYOR!

Dev-İş Yönetim Kurulu çalışma yaşamına yönelik yapılan saldırılara karşı açlık grevi başlatma kararı aldı.

A+A-

TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ UYGULANMAZSA 2 EYLÜL’DE AÇLIK GREVİNE GİDİLECEK

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Dev-İş) Yönetim Kurulu çalışma yaşamına yönelik yapılan saldırılara karşı açlık grevi  başlatma kararı aldı.

Dev-İş’ten yapılan açıklamaya göre, Savcılık ile Sayıştaylığın anayasa ve diğer yasaları yok sayarak toplu iş sözleşmelerine yönelik yaptıkları müdahalelere hükümetin sessizliğini koruduğunu iddia ederek,  toplu iş sözleşmelerine yapılan müdahalelerin demokrasi,  evrensel toplu iş sözleşmeleri, işçi ve  insan haklarına müdahale olduğunu ileri sürdü.

Hükümetin sessiz kalarak bu ‘ayıptan’ kurtulamayacağını da savunan Dev-İş, ülke tarihinde çalışma yaşamına yönelik yapılan en büyük saldırıya sessiz kalınamayacağını kaydetti.

Açıklamada, bu çerçevede, dün toplanan Dev-İş Yönetim Kurulu’nun; “sendikalaşmayı yasaklama” anlamında olan bu duruma karşı açlık grevi kararı aldığı kaydedildi.

Açıklamada, hükümetin bu duruma müdahale ederek; genelge veya yasa gücünde kararname ile toplu iş sözleşmelerinin uygulanmalarını sağlamaması durumunda, 2 Eylül’de DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis’in, Mağusa Türk Genel-İş, Bes, Emek-İş ve Devrimci Genel-İş Sendikaları ile birlikte açlık grevine başlayacakları belirtildi.

Dev-İş’in süre içinde bu güne kadar olduğu gibi sorunun çözümü yönünde yetkililerle görüşmeye devam edeceği de kaydedildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.