1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEV-İŞ VE KAMU-SEN, CAS ÇALIŞANLARININ İŞTEN DURDURULMALARI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI
DEV-İŞ VE KAMU-SEN, CAS ÇALIŞANLARININ İŞTEN DURDURULMALARI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

DEV-İŞ VE KAMU-SEN, CAS ÇALIŞANLARININ İŞTEN DURDURULMALARI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI YAYINLADI

DEV-İŞ ve KAMU-SEN, CAS çalışanlarının işten durdurulmaları konusunda basın açıklaması yayınladı.

A+A-

DEV-İŞ GENEL SEKRETERİ FELEK: “NE HUKUKA NE VİCDANA NE DE İNSANLIĞA SIĞAR”

KAMU-SEN GENEL BAŞKANI ÖZKARDAŞ: “HALKIMIZ SOSYAL BİR DEVLETİN OLMAYIŞININ ACI SONUÇLARINI YAŞIYOR”

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN), CAS çalışanlarının işten durdurulmalarıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

DEV-İŞ Genel Sekreteri Hasan Felek tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapatılmasından dört yıl, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesinden hemen sonra 169 CAS çalışanının işten durdurulmaları ne hukuka ne vicdana ne de insanlığa sığar” ifadesini kullandı.

“Seçimin hemen ardından, çalışanlara verilen işten durdurma kağıtlarının, ülkedeki siyasi yapılanmanın ne kadar ikiyüzlü ve güvensiz bir yapı olduğunun göstergesidir” denilen açıklamada, bir kamu ortaklığı olan CAS’ın çalışanlarının “Ramazan ayında aşsız ve işsiz bırakılması kabul edilir bir durum olmadığı” belirtildi.

Açıklamada, CTP – DP koalisyon hükümetinin çalışanların işsiz ve ekmeksiz kalmamaları için derhal gerekli tedbirleri alması talep edildi.

KAMU-SEN

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMU-SEN) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, da CAS çalışanlarının işlerine son verilmesi konusunda yayınladığı açıklamada, “Halkımız, özelleştirmenin acımasızlığı ve sosyal bir devletin olmayışının acı sonuçlarını yaşıyorlar” ifadesini kullandı.

Özkardaş’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Düne kadar özelleştirme karşıtı eylemlerde bizlerle birlikte mücadele edenler, ya da edermiş gibi görünenler, bugün hükümettedirler ve aynı sistemin uygulayıcısı oldular. Sermayenin, az ücretle ve üç kişinin yapacağı işi bir kişiye yaptırma hırsına bir de devletin umursamazlığı, hatta sermayeyi destekleyici tavırları da eklenince, sonuç; işsizlik, göç ve sömürü oluyor”

Özkardaş, hükümeti, emekçilerin yanında olma ve sosyal devlet anlayışını uygulamaya davet etti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.