1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEV-İŞ VE TÜRK-SEN KATILMAYACAK
DEV-İŞ VE TÜRK-SEN KATILMAYACAK

DEV-İŞ VE TÜRK-SEN KATILMAYACAK

Dev-İş ve Türk-Sen, Meclis komitesi gündeminde olduğunu bugün öğrendikleri “Sosyal Güvenlik Değişiklik Yasa Tasarısı” konusunda 25 Ekim Cuma günü görüş vermelerinin istendiğini, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

A+A-

Dev-İş ve Türk-Sen, Meclis komitesi gündeminde olduğunu bugün öğrendikleri “Sosyal Güvenlik Değişiklik Yasa Tasarısı” konusunda 25 Ekim Cuma günü görüş vermelerinin istendiğini, bunun kabul edilemez olduğunu kaydederek, “bu durumu kınadığımızı, ilgili komiteye konu mankenleri olarak katılmayacağımızı belirtiriz” dedi.

DEV-İŞ ve TÜRK-SEN adına yazılı açıklama yapan Dev-İş Başkanı Seyis, bugün telefonla aranarak, “Sosyal Güvenlik Değişiklik Yasa Tasarısı” hakkında 25 Ekim Cuma gün Meclis İdari ve Sosyal İşler Komitesine görüş verebileceklerinin söylendiğini kaydetti. Seyis, “Bizlere böyle söylenmezi ve herhangi bir taslak ile evrakların iletilmemesi açıkçası bizleri hem üzmüş hem de şaşırtmıştır” dedi.

Ulusal Birlik Partisi döneminde çalışma yaşamına ilişkin hazırlanan yasa değişiklik tasarılarının, bir veya iki gün önce iletilerek “gelin görüş verin” denildiğini söyleyen Seyis, “Sendikalarımız ise böylesi bir tutumun, yapılması düşünülen değişiklik ile alakalı “işte herkesten de görüş istedik” gibi demagojik bir yaklaşımı “demokratik katılımcılık” olarak sunulması olarak değerlendirirdik ve zaten böyle bir toplantıya katılmanın göstermelik olduğunu bilerek toplantıya katılmaz kamuoyuna yönelik ise gerekli açıklamaları yapardı” dedi.

Seyis, “demokratiklik ve şeffaflık vaat ederek hükümete gelen CTP-BG-DP-UG hükümetinin, UBP hükümeti ile benzer tavırlara girmesinin kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Seyis, “DEV-İŞ ve TÜRK-SEN olarak konuyu birlikte değerlendirdik, şu anda Meclis Komitesinde “Sosyal Güvenlik Değişiklik Tasarısı” varmış, bizlerin haberi bile yok. Tasarının çalışanların lehine mi aleyhine mi olduğundan bile bilgimiz yok. Bir gün sonra ise bilmediğimiz bu konuda gidip görüş vermemiz isteniyorsa bu tavrı acemilik olarak mı, yoksa eskisinden beter mi olarak değerlendirelim?” diye sordu.

Meclis İdari ve Sosyal İşler Komitesi’ne çağrı yapan Seyis, “Gerekli dokümanları en az bir hafta önce sendikalarımıza resmi olarak yazılı iletip ilgili toplantıdaki bu gündemi yeniden ele almaya davet ederiz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.