1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEV REKLAM PANOLARI TRAFİK KAZALARINA NEDEN OLUYOR”
“DEV REKLAM PANOLARI TRAFİK KAZALARINA NEDEN OLUYOR”

“DEV REKLAM PANOLARI TRAFİK KAZALARINA NEDEN OLUYOR”

YKP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ KESKİNER: “DEV REKLAM PANOLARI (TRAFİK) KAZALARA NEDEN OLUYOR”

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi üyesi Rasıh Keskiner, trafikteki karmaşanın artmasına paralel kazaların da artış gösterdiğini, gereken önlemlerin alınmadığını söyledi.

Şehirlerarası anayolların kenarlarında bulunan dev reklam panolarının sürücülerin dikkatini dağıtarak kazalara yol açtığını; çevre kirliliği yarattığını ileri süren Keskiner, panoların izinli olup olmadığını sordu.

Keskiner, yönetimin, trafik kazalarının nedeni olarak sürücü hatalarını gösterdiğini belirterek, “Sürücü hatası diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar.  Yönetim, ülkemizin en yakıcı sorunu haline gelen trafik kazalarının önlenmesi için gerekli olan tedbirleri almamakta ısrar ediyor” dedi.

Keskiner, trafikte sorunun üç temel hatadan kaynaklandığını belirterek, bunları sürücü hataları, yol ve araçların durumu olarak sıraladı. 

“REKLAM PANOLARI KAZALARA YOL AÇIYOR”

Yolların kötü durumda olduğunu ifade eden Keskiner, “Altyapıları, meyilleri yanlış yapılmış, bunca trafik kazası sonrası ölümlere rağmen, hala daha çift şeritli ana yollarda, herhangi bir nedenden dolayı kaza yapan aracın karşı şeride geçmesini önleyecek orta refüj bariyerleri konmamıştır” dedi.

Trafikte hala eski araçların seyir halinde olduğuna işaret eden Keskiner, trafik kontrollerinin sadece para toplama amacıyla ve sadece hız tespiti üzerine yapıldığını iddia etti.

Keskiner, yollarda trafik işaretlerinin olmayışının trafik kazalarına yol açtığına dikkat çekerek, var olan trafik işaretlerinin, son dönemde yol boylarına dikilen dev reklam panoları yüzünden görülmediğini belirtti. Rasıh Keskiner, şöyle devam etti:

“Lefkoşa-Girne anayolunun her iki tarafına, nerde ise adım başı, dikilen dev reklam panoları izinli mi? İzinli ise reklamlarla ilgili yasal düzenlemelere uygun mu? İzinli değilse niye kaldırılmamaktadır? Söz konusu reklamlar, sürücülerin dikkatini dağıtmakta, kazalara neden olmaktadır. Bunun yanında çevrede çok kötü bir görüntü kirliliği yaratmaktadır. Bu ve benzeri dev reklam panolarının süratle kaldırılması kaçınılmazdır”

Kıbrıs Türk Mimar Ve Mühendis Odaları Birliği KTMMDB)’ye yolların durumu konusunda sürece daha aktif katılım yapma çağrısında bulunan Keskiner, kaymakamlıkları da göreve davet etti.

Keskiner, “Bu konuda duyarlı bireyleri, ekolojiye ve çevreye duyarlı örgütlerden  ses vermeye çağırıyoruz” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.