1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DEV YANGIN 19 İTFAİYECİNİN SONU OLDU
DEV YANGIN 19 İTFAİYECİNİN SONU OLDU

DEV YANGIN 19 İTFAİYECİNİN SONU OLDU

ABD’nin Arizona eyaletinde aşırı sıcakların neden olduğu ve iki kasabayı tehdit eden yangınlar, 19 itfaiyecinin ölümüne neden oldu.

A+A-

ABD’nin Phoenix kentinin yaklaşık 130 km kuzeybatısındaki Yarnell kasabasında başlayan ve ‘Yarnell Tepesi Yangını’ adı verilen yangında 19 itfaiyecinin öldüğü açıklandı. 22 itfaiyeci de yangın söndürme ve kurtarma çalışmaları esnasında yaralandı.

ABD Yangınla Mücadele ve Havacılık İdaresi, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, iki kasabanın tamamen boşaltılmasına neden olan yangında ‘19 kişilik bir itfaiyeci ekibinin tümünün öldüğünü’ belirtti.

Yapılan açıklamada, “Arizona’daki yangında 19 itfaiyecinin öldüğü doğrulandı... Bu cesur insanların aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadesi kullanıldı.

Arizona Eyaleti Ormancılık Komisyonu’ndan Art Morrison, CNN’e yaptığı açıklada, ‘elit bir itfaiye ekibine ait personelin çok hızlı yayılan alevlere yakalandığını’ söyledi.

Cuma günü başlayan yangın şu ana kadar 1000 dönümden çayırlık alanı küle çevirirken,  Yarnell ve Peeples Valley adlı iki kasaba tahliye edildi. Tahliye edilen insan sayısının yaklaşık 2000 olduğu belirtildi.

ABD basını, 19 itfaiyecinin ölümünü son 80 yılda doğada yaşanan büyük bir yangında verilen en büyük kayıp olarak belirtti.

Kaynak:ntvmsnbc

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.