1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVAMI GELECEK
DEVAMI GELECEK

DEVAMI GELECEK

yeni gözaltılar an meselesi ... Parayı babası verdi

A+A-

Polisin, KKTC üzerinde kara para aklayan şebekeye yönelik başlattığı operasyon her geçen gün daha da derinleşerek devam ediyor. Mali Suçlarla Mücadele Birimi’nin geçen hafta başlattığı, kara para operasyonu çerçevesinde 15 eve baskın düzenlenmiş 3 kişiyi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. KKTC üzerinden döviz aklayan şebekeyi çökerten mali polis, işin içerisinde KKTC’de faaliyet gösteren bazı şirketlerinde olduğunu belirledi. Operasyonda bir gün ara ile tutuklanan Hasan Hüseyin Dokumacı, Esat Gülnaz ve Nijerya uyruklu Landre Davıd Oladunsoya dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polisin kara para akladığını tespit ettiği birçok kişiyi ise aradığı açıklandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada 13 Eylül 2013 tarihinde kara para akladığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılan Hasan Hüseyin Dokumacı’nın evinde arama yapıldığı, aramada banka hesapları ve havale makbuzları bulunduğu belirtildi.

Paraların çoğunun kaynağı belirlenemedi

Polis, zanlı Dokumacı’nın adına açılan hesaplara yurt dışından kaynağı belirlenemeyen yüksek miktarda para gönderildiğini, ayrıca Hindistan’dan Türkiye’de bir şirkete gönderilmesi gereken 45 bin doların önce zanlının hesabına gönderildiğini ve hesapta bekletildiğini söyledi. Yapılan soruşturmada birçok hesap ve isme ulaştıklarını kaydeden polis, zanlı Esat Gülnaz’ın evinde hesap numaraları, IBN numaraları ve hesap ekstreleri bulduklarını, zanlı Landre Davıd Oladunsoya’nın evinde ise hesap cüzdanları, hesap numaraları, birçok GSM hattı bulduklarını ifade etti. Polis, zanlı Oladunsoya’nın 20 Ağustos 2013 tarihinde ülkeye 50 bin Sterlin parayı gümrüğe bildirmeden gizlice KKTC’ye soktuğunu tespit ettiklerini belirtti.  Zanlı Landre Davıd Oladunsoya’nın kardeşi Taıwos Oladunsoya’nın halen aranmakta olduğunu belirten polis, kara para aklama ile ilgili birçok ismin tespit edildiğini, incelenecek evraklar olduğunu kaydetti ve zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Parayı babası verdi

Duruşmada söz hakkı alan zanlı Oladunsoya’nın avukatı ise zanlının kara para olduğu düşünülen 50 bin Sterlin parayı babasından aldığını ve KKTC’ye getirip araç satın aldığını iddia etti. Savunma zanlının gönüllü ifade verdiğini ve kara para aklama meselesi ile ilgisi olmadığını söylediğini belirtti. Mahkeme üç zanlı hakkında 4 gün ek tutukluluk kararı verirken, operasyonlarına devam eden Mali polisin ,kara para aklayan birçok isme ulaştığı, bazı işyerini tespit ettiğini ve birçok tutuklamaların olacağı öğrenildi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.