1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DEVİR CHELSEA‘Yİ DOLDUR KASAYI
DEVİR CHELSEA‘Yİ DOLDUR KASAYI

DEVİR CHELSEA‘Yİ DOLDUR KASAYI

Devir Chelsea‘yi doldur kasayı

A+A-

Chelsea zaferiyle hem Galatasaray Kulübü hem de futbolcular kazanacak.

GS yönetimi BJK galibiyetiyle birlikte 1.5 diye belirlediği paket tur primini 2 milyon dolara çıkardı. Futbolcuların cebi dolmakla kalmayacak, UEFA+hasılat+ürün satışıyla birlikte kulübe de hatırı sayılır bir para girecek.
 
Aslan dün londraya zafer parolasıyla uçtu... Alınacak bir galibiyet ya da 1-1'in üzerindeki gollü beraberlikler temsilcimize çeyrek final kapısını açacak. Bu manevi kazanç hiçbir şeyle ölçülemeyecek önemde ama bir de işin maddi yönü var ki. O da hafife alınacak gibi değil. Önce futbolcuların kazancından söz edelim... 22. haftadaki Beşiktaş galibiyet primini ödemeyen ve Chelsea zaferiyle birlikte 1.5 milyon dolar olarak belirlediği primi 2 milyon dolara çıkardı. Yani yarın Londra'dan turlanıp dönülürse futbolcuların cebi dolacak...

UEFA'DAN 3.9 MİLYON DAHA

İşin bir de kulüp boyutu var... G.Saray Kulübü, Chelsea'yi elemesi durumunda UEFA'dan 3.9 milyon euro kazanacak. Ayrıca yükseleceği çeyrek finalde sahasında oynayacağı maçta da hasılat ve ürün satışlarıyla birlikte 2 milyon eurodan fazla olmak üzere kasasına ortalama 6 milyon euro girecek. Geçen sezon çeyrek finale yükselerek kasasına 24 milyon 782 bin euro giren G.Saray bu sezon ise şu ana kadar 19.8 milyon euro kazanmış durumda.

19.8 MİLYON EURO KAZANDI

Sarı-Kırmızılı kulüp Şampiyonlar Ligi'ne ayak bastı parası olarak 8.6, havuz parası olarak 5.2, grup performansıyla 2.5 ve son 16 takım arasına kalarak da 3.5 olmak üzere 19.8 milyon euronun sahibi oldu. Chelsea'yi elerse 3.9 milyon euro daha sadece UEFA'dan gelecek olan para ve bu elde edilecek başarıya göre de katlanarak gidecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.