1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET AYRIMCILIK VE AYRICALIK YAPIYOR”
“DEVLET AYRIMCILIK VE AYRICALIK YAPIYOR”

“DEVLET AYRIMCILIK VE AYRICALIK YAPIYOR”

Bakanlar Kurulu bazı hastaların masrafını ödeme kararı çıkarınca, yurtdışında kendi imkânlarıyla tedavi gören kişiler tepki gösterdi.

A+A-

Sağlık sisteminin rayına oturtulamaması ve hastanelerin yetersizliği nedeniyle sağlık sigortası olan hastalar dahi tedavi edilemediği için yurtdışına gitmek durumunda kalıyor. Devlet, birçok zorunlu hastanın yurtdışında tedavi görmesine onay vermeyince, hastalar kendi masraflarını kendileri karşılayarak tedavi olma yoluna gidiyor. Maddi yetersizlikler içindeki bazı hastalar için duyarlı vatandaşlar tarafından yardım kampanyaları başlatılırken, bazen çok geç kalmış olunuyor.

KKTC’de, bir hastanın tedavisi için gerekli olan 20 bin TL’nin temini için cep telefonları aracılığıyla yardım kampanyası yürütülürken, Bakanlar Kurulu’nun, vatandaşları arasında ayrımcılık ve ayrıcalık yaptığı görülüyor. 
 
Mart ayının 4’ünde toplanan Bakanlar Kurulu’ndan çıkan bazı kararlar, yurtdışında tedavi görmesi gereken, ancak devletin sevk etmemesi nedeniyle kendi imkânlarıyla tedavi yolu arayan kişileri üzdü. 
 
“Kişiye özel uygulamaya üzüldük”
Devletin tüm vatandaşları kucaklaması gerektiğini, vatandaşlar arasında ayrım veya ayrıcalık yapılmasının adalet ve etik kurallarıyla uyuşmadığını kaydeden hasta yakınları, “Bizim kimseye karşı çekemezliğimiz yoktur. Devlet elbette vatandaşına sahip çıkacak… Burada bizi üzen hükümetin kişiye özel uygulamalarıdır” diyerek tepki gösterdi.
 
Kimlere verilmiş
KARAR NUMARASI: Y(K-I)492-2015: Bakanlar Kurulu, kendi maddi olanakları ile tedavi gören hasta H.C.'ye 35.000 TL (otuz beş bin) ile hasta N.B.'ye 37.600 TL (otuz yedi bin altı yüz) A.R.U'ya 15.000 TL (on beş bin) ve H.Ö'ye 1.300 TL (bin üç yüz) maddi katkı yapılmasına karar verildi.
 
KARAR NUMARASI: Y(K-I)357-2015: Bakanlar Kurulu H.K.'ye daha önce 4.995 TL (dört bin dokuz yüz doksan beş) olarak onaylanan maddi katkının da10.000 TL’ye (on bin) çıkarılmasına karar verdi.
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.