1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMADI!
DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMADI!

DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMADI!

İlginç savunma!

A+A-

Şehir Planlama Dairesi’nden 860 TL değerindeki 15 adet klimayı çalıp hurdacıya satan Avni Kansaran ve Musa Eryener yaptıklarını ilginç bir şekilde savundu:

Emine UYSAL

Lefkoşa’da Şehir Planlama Dairesi’nden 860 TL değerindeki 15 klimayı çalıp hurdacıya satan Avni Kansaran ve Musa Eryener, uyuşturucu bağımlısı olduklarını söyleyerek, ne ailelerinin ne devletin kendilerine sahip çıkmamasından yakındı.

Mahkeme koridorunda da ağlayarak isyan eden Avni Kansaran, "Bize kimse sahip çıkmadı. Devlet de sahip çıkmadı. Suç işlemeye mecburum" diyerek ağladı.

Mahkemede de söz alan Avni Kansaran, "25 yaşındayım. Erkek kardeşim ve kız kardeşim SOS Çocuk Köyü'nde kalıyor. Bonzai bağımlısıyım. Hayatıma bir türlü çeki düzen veremedim. Çalıp, satıp, karnımı doyurdum. Pişmanım. Bonzai bağımlısı olduğum için annem ve babam bana yardımcı olmuyor, benden korkuyorlar. Psikolojik tedavi görüyorum. Cezaevine girersem psikolojim daha da bozulacak. Sosyal yardım maaşı alıyorum. Sadece paketçilik işi buldum. Bana başka kimse iş vermedi. Evimi gelip görseler halim perişan. Sadece suyu bağlı, elektriği yok. Bana bir şans verin" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Musa Eryener ise, "Üç sene bonzai nedeniyle cezaevinde yattım. Psikolojik tedavi görüyorum. Avni'yle aynı evde kalıyorum. Bize kimse kefil olmaz. Bizi bırakın, bir yere gitmeyiz. Serbest kalınca psikolojik tedavi olmaya gideceğim. Bizi cezaevine göndermeyin. Bu, bize ders oldu" şeklinde konuştu.

Üçüncü zanlı olarak gözaltına alınan Vural Bozlar’ın suçla alakası tespit edilmedi ve serbest bırakıldı.

"Sirkat" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlarından tutuklanan 25 yaşındaki Avni Kansaran ve 31 yaşındaki Musa Eryener dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Hüseyin Ergüleç'i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, zanlıların, Lefkoşa’da Şehir Planlama Dairesi’nin sorumluluğundaki deponun duvarında monteli toplam 860 TL değerindeki 15 adet klimayı hasar yapmadan çalarak, hurdacıya sattıklarını belirtti.

Sirkat edilen klimaların hurdacıda bulunarak emare alındığını söyleyen Ergüleç, KKTC vatandaşı zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, iki zanlıya daha önce de farklı suçlarla kefalete bağlandıklarını anımsattı.

Yargıç Reynar, zanlıların yurtdışına çıkışını yasaklayıp, birer kefilin 50 bin TL'lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada iki gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Yargıç Reynar, zanlıların şartları yerine getirememesi halinde 15 günü aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu kalmalarına karar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.