1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. DEVLET DE TEŞVİK EDİCİ, YOL GÖSTERİCİ VE DESTEKLEYİCİ OLMALI
DEVLET DE TEŞVİK EDİCİ, YOL GÖSTERİCİ VE DESTEKLEYİCİ OLMALI

DEVLET DE TEŞVİK EDİCİ, YOL GÖSTERİCİ VE DESTEKLEYİCİ OLMALI

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “6. Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”ün ödül töreni ve sergi açılışı dün gece yapıldı.

A+A-

EROĞLU: “YETENEKLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI İÇİN AİLE VE ÖĞRETMENLERİN YANINDA DEVLET DE TEŞVİK EDİCİ, YOL GÖSTERİCİ VE DESTEKLEYİCİ OLMALI”

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği “6. Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”ün ödül töreni ve sergi açılışı dün gece yapıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan serginin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı.

Kültür Dairesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yarışmada bu yıl Ahmet Erman Karagöz’ün “Kadının Dramı”, Kemal Behçet Caymaz’ın “Varoluş Öz II” ve Rahme Manastırlı’nın “Lefkoşa 1” isimli eserleri başarı ödülü aldı.

Gökçe Keçeci Şekeroğlu, Mustafa Öztunç ve Yücel Yazgın’dan oluşturulan Yarışma Seçici Kurulu’nun sanatçıları teşvik etmek ve desteklemek amacıyla aldığı karar doğrultusunda, Ülviye Karabaşak’ın “Sırdaş” ve Nilüfer İnandım’ın “İsimsiz” adlı eserlerine de jüri özel ödülü verildi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ödüllerin verilmesinin ardından yaptığı konuşmada, genç ressamların yarıştığını ve başarılı olmak için çok detaylı çalışmalar yaptığını belirterek, sanata teşvikin unsurlarından bir tanesinin de yarışmalar olduğunu söyledi.

Eroğlu, gençlerin kendi yeteneklerini gösterebilmeleri için bu tip yarışmaların önemine dikkat çekerek, burada önemli olanın, yeteneklerin sergileneceği yarışmalara katılacak cesaretin gösterilmesi olduğunu kaydetti.

Yeteneğin uğraştıkça geliştiğini, kimsenin yetenekli doğmadığını ancak o branşa önem verip, üstüne düşerek yeteneğin ortaya çıktığını ifade eden Eroğlu, bu yarışmayla birçok genç yeteneğin de görüleceğini dile getirdi.

Eroğlu, genç yeteneklerin sadece bu tip yarışmalarla değil, uluslararası alandaki yarışmalarda da yarışacak duruma gelmesi için çok çalışması ve aileleri tarafından da desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Eroğlu, çocukların ancak anne, baba ve öğretmenleri tarafından teşvik edilirse, bir sanat dalına yönelip, başarılı olabileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yarışmayı düzenleyen herkesi tebrik ederek, sanat olmadan bir devletten söz etmenin de mümkün olmayacağını belirtti ve şöyle devam etti:

“Sanat ve kültür toplulukları halk yapan, devlet yapan olaylardır. İnsanlar her zaman kültürleriyle övünür, kültür mirasını sonradan gelen nesillerce devam ettirmesi için olanak yaratmak gerekir. Olanak yaratılmadan, bazı yetenekleri ortaya çıkaramazsınız. O yüzden, hükümetlerin de bu yönde yol gösterici ve teşvik edici destekleyici olması gerektir.

Çünkü sanatla uğraşanlar, ilk etapta para kazanacak durumda olmazlar. Ancak sürekli yarışmalara katıldıktan sonra ortaya çıkan eserler müşteri bulabilir. O yüzden devletimizin, hükümetimizin bu gibi sanatsal faaliyetleri desteklemesi ve yetenekleri uluslararası alanda etkili olacak şekilde altyapısını tamamlaması için gerekli yardımlarla teşviklerin yapılması gerekir.”

Eroğlu, bakanlık, ilgili daire ve jüriyi de tebrik ederek, serginin devamını temenni etti.

ÖDÜLLER

Genç kuşak ressamların anlayış ve eğitim ayrımı gözetmeksizin özendirilmesi, yeni değerlerin saptanması, bu alanda eser üreten genç sanatçıların çalışmalarının bir arada sergilenmesi ve başarılı olan ressamların ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Genç Sanatçılar Resim Yarışması”nda, başarı ödülü almaya hak kazanan eserlerin her birine 2 bin 500 TL’lik para ödülü ile plaket verildi.

Jüri özel ödülü verilmesi kararlaştırılan eserlere ise 500TL’lik para ödülü verildi.

21 KATILIMCIDAN 45 ESER SERGİLENECEK

Sergide, “Genç Sanatçılar Resim Yarışması 2014”’te başarı ödülü, jüri özel ödülü ve sergileme alan eserlerle birlikte toplam 21 katılımcının 45 eseri yer alıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi, 13 Haziran’a kadar mesai saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.