1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET DESTEK OLMALI”
“DEVLET DESTEK OLMALI”

“DEVLET DESTEK OLMALI”

“Devlet destek olmalı”

A+A-

Meclis Başkanı Siber, STÖ ve özel sektörün engelliler için daha fazla proje koymasının önemine vurgu yaptı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti.
Uzun zamandan beri yapmak istediği bir ziyaret olduğunu belirten Siber, ülkelerin gelişmişlik ölçüsünün her bireyin yaşam kalitesi ve mutluluğuyla doğru orantılı olduğunu; tüm siyaset ve politikaların bu amaca hizmet etmesi gerektiğini söyledi.
KKTC’de ne derece engelsiz bir ülke yaratılabildiği konusunda sonucun yetersiz kaldığını anlatan Siber, bir engellinin milletvekili olup meclise girmesi halinde Meclis genel kurul toplantısına dahi katılamayacağını, bunun ancak Meclisteki yeni düzenlemeyle aşılabildiğini ifade etti.
Barış Plajı’nda engelsiz plaj uygulamasının hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Siber, başka bir belediyeden meclise yazılı bir talep daha geldiğini ve bu gibi uygulamaların her plajı olan belediyede olması gerektiğini kaydetti.
STÖ ve özel sektörün engelliler için daha fazla proje koymasının önemine işaret eden Siber, devletin de desteğiyle bu projelerin hayata geçirilebileceğini vurguladı.

 

Kibrit: eşit şartlara sahip olmak istiyoruz
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, 1982 yılında kurulan derneğin, tüm üyelerinin halk ve toplumla aynı imkanlardan yararlanmasını, aynı sosyal hayatın içinde olmasını misyon olarak belirlediğini söyledi.
Kibrit, engellileri ilgilendiren konularda birçok mesafe katedildiğini, fakat tüm engellilerin halka açık alanlardan engellenmeden faydalanmasının sağlanmasının şimdilik bir hayal olduğunu ifade etti.
Kendisi için en büyük mutluluğun engellilerin denizle buluşmasını görmek olduğunu ifade eden Kibrit, engelli istihdamının da önemli bir konu olduğunu, bunun için Meclis’ten iyi bir yasa geçirildiğini ve ilerleyen günlerde bu yasanın meyvelerini almayı beklediklerini belirtti. Kibrit, toplumda gelir, istihdam ve imkânlar anlamında herkes gibi eşit şartlara sahip olmak istediklerini de ekledi.
DİYALOG
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.