1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “DEVLET ELİYLE CİNAYET İŞLENİYOR”
“DEVLET ELİYLE CİNAYET İŞLENİYOR”

“DEVLET ELİYLE CİNAYET İŞLENİYOR”

“Devlet eliyle cinayet işleniyor”

A+A-

Teknecik Elektrik Santrali konusunda devlete ateş püsküren Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, çarenin santral bacasına filtre takmak olmadığını vurguladı

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Teknecik Elektrik Santrali’nde en kötü yakıtın kullanıldığını, ucuz yakıtla pahalı elektrik üretimin marifet gibi gösterildiğine işaret ederek, “Çare elektrik santraline filtre takmak değil, yüzde 3,5 oranındaki kötü yakıtın, yüzde 1’e düşürülmesidir” dedi. 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu (KIB-TEK) mali açığını kapatmak için ucuz yakıt kullanmakla suçlayan Hulusioğlu, bunun bedelini bölge halkı ve tüm ülkenin ödediğine dikkati çekti.

Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamada Mehmet Hulusioğlu, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kanser vakaları sürekli artıyor, doğa sürekli tahrip oluyor” dedi. 

Sibel Siber hükümeti döneminde, elektrik santrallerinde yüzde 3,5 değil yüzde 1 yakıt kullanılacak denildiğini ve bu konuda Bakanlar Kurulu’nun karar aldığını hatırlatan Mehmet Hulusioğlu, dönemin Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu’nun da filtre takılmadığı için Elektrik Kurumu’nun bütçesini onaylamadığını söyledi. 

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, “Yorgancıoğlu, Elektrik Kurumu’nn bütçesini geri gönderdi. Daha sonra bütçeye filtre alımı kondu. Ancak o da uygulanmadı, Bu yeni hükümetin programında yakıtın iyileştirilmesi var” dedi. 

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun Star Kıbrıs’a yaptığı açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle: 

“DEVLET ELİYLE CİNAYET İŞLENİYOR” 

“Yüzde 3,5 yakıt kullanılmamalı. Yüzde 1 oranında yakıt kullanıldığı takdirde, en azından uluslararası standartlara geliriz. KIB-TEK’in bildiğim kadarıyla akaryakıt aldığı firmayla anlaşması var. Biz bunu engellemeye çalışıyoruz. Devlet eliyle bu iş yapılıyor. Devlet eliyle cinayet işleniyor.” 

“GÜNEY KIBRIS’TA AB STANDARTLARINA UYULUYOR” 

“Güney Kıbrıs’ta termik santralde filtre yok ama en az Avrupa Birliği standartlarına göre yüzde bir oranında yakıt kullanılıyor. Sonuçta da halkını zehirlememiş oluyorlar. İnsan hayatından daha önemli bir şey yok.. Bizce en iyi tedavi tedbirdir..”

“YENİ ÇEVRE BAKANI ‘İZİN VERMEYECEĞİM’ DEDİ” 

“Yeni Çevre Bakanı, “Bundan sonra gelecek akaryakıt alımıyla ilgili ben izin vermeyeceğim diyor. Ama Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun da ilgili firmayla yılbaşına kadar yüzde 3,5 oranındaki kalitede akaryakıt alacağım diye sözleşmesi var. “ 

“KIB-TEK’İN İŞİNE GELİYOR” 

“KIB-TEK’in ucuz akaryakıt alması içine geliyor. Başbakanım, Sağlık ve Çevre bakanım Girne’de ikamet ediyor. Görüyorlar. Bakalım ne yapacaklar? Yeni yapılan otel sahipleri de bu konudan şikayetçiler. Hükümetle istişare içerisindeler ancak bir sonuç alamıyorlar. Bizimle de konuyu paylaşıyorlar. Bölgedeki turizmciler de aynı konudan rahatsız..”

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.